Waarom kies je voor houten speelgoed

Waarom kies je voor houten speelgoed-Kiddeaus

Waarom kies je voor houten speelgoed

Houten speelgoed wordt vaak bestempeld als een betere optie dan plastic speelgoed. Maar waarom is dir precies het geval? Zit er werkelijk een verschil in deze soorten speelgoed en waar zit het verschil dan in? In deze blog lees je waarom het beter is om voor houten speelgoed te kiezen.

Duurzaamheid

Een van de beste redenen om voor houten speelgoed te kiezen, in plaats van speelgoed van plastic, is vanwege de duurzaamheid. Door speelgoed van plastic te kopen, draag je bij aan de overproductie van plastic.

Zeker ons assortiment houten speelgoed is een betere alternatief. Dit speelgoed wordt gemaakt van snelgroeiende bomen, waardoor de impact op de natuur nihil is.

Het uiterlijk speelt ook een rol, omdat houten speelgoed mooier is om naar te kijken. En houten speelgoed oogt ook veel warmer dan plastic speelgoed.

En het grootste voordeel van houten speelgoed is het gaat jaren en jaren mee en daardoor kan het zelfs van generatie tot generatie worden doorgegeven. Hoe fijn en leuk is dat?

visie-Kiddeaus
duurzaamheid

Ontwikkeling van kinderen

Spelen en tegelijkertijd een heleboel leren, dat is wat er tijdens een rollenspel gebeurt. Kinderen leren een hoop nieuwe vaardigheden zoals plannen, delen en experimenteren. Ook de sociale vaardigheden worden door het rollenspel verder ontwikkeld. Doordat veel speeleten met klittenband aan elkaar zit trainen ze spelenderwijs ook hun motoriek. Binnen een rollenspel durven kinderen zich meer te uiten. Dat komt doordat het rollenspel een veilige omgeving biedt, want we doen tenslotte maar ‘alsof’. Spelenderwijs wordt de eigen identiteit ontwikkeld en leren kinderen om meningsverschillen te accepteren en ruzietjes op te lossen. Ze komen erachter dat iedereen anders is, anders reageert op bepaalde situaties en dat dit oké is. Verder ontdekken ze tijdens het samen spelen van een rollenspel dat dingen soms anders gaan dan je had bedacht of gewild. Allemaal leerzame lessen!

waarom duurzaam speelgoed!

Vijf redenen om te kiezen voor duurzaam speelgoed

Vijf redenen om te kiezen voor duurzaam speelgoed. Waarom zou je duurzaam speelgoed kopen, in plaats van ‘normaal’ speelgoed? Nou, daar kunnen wij wel wat redenen voor bedenken! Zo is duurzaam speelgoed minstens net zo leuk als ieder ander speelgoed

Lees verder »