Waar moet ik op letten bij het kopen van speelgoed

Waar moet ik op letten bij het kopen van speelgoed

Speelgoed voor kinderen moet niet alleen leuk en leerzaam zijn, maar vooral ook veilig.

Speelgoed is belangrijk voor je kindje. Door te spelen ontwikkelt je kindje zijn motoriek. ook de fantasie en nieuwsgierigheid worden geprikkeld. Door te spelen met het speelgoed leert je kindje zintuigen op scherp te stellen. Daarnaast wordt ook het zelfvertrouwen bevordert, bijvoorbeeld wanneer ze door hebben dat ze zelf iets kunnen doen met een autootje of blokjes.

Wanneer je speelgoed uitzoekt is het belangrijk dat het speelgoed veilig is. Niet alles is geschikt voor alle leeftijden. Kijk daarom goed naar de aanbevolen leeftijden.

Bekijk goed de leeftijden op de verpakking

Op elk speelgoed wordt een leeftijdsaanduiding aangegeven. Ieder kind is natuurlijk anders, kijk ook daar naar en volg je eigen gevoel. pas goed op voor kleine onderdelen en blijf altijd toezicht houden tijdens het spelen.

Wat voor speeltype is het kindje voor wie je speelgoed zoekt?

  • Bouwer: heeft graag de leiding, is graag creatief bezig en rollenspel spelen vindt een Bouwer ook leuk
  • Schouwer: dit zijn dromers met een rijke fantasie
  • Rauwer: echte doeners die vooral graag buiten zijn
  • Douwer: = actieve en creatieve doorzetter met veel interesses

Speelgoed per leeftijd:

0-4 maanden

Kleine baby’s zien al snel felle kleuren. Speelgoed met felle kleurtjes trekt daarom al gauw de aandacht. De interesse is groot, de overweldiging soms ook. Kies speelgoed met kleurtjes, maar geef niet teveel tegelijk. Geschikt speelgoed voor deze leeftijd is bijvoorbeeld de Rubbabu bal.

4-6 maanden

Baby’s van deze leeftijd vermaken zich al meer met grijpbaar speelgoed, zoals een bijtring of een rammellaar.

6-12 maanden

Baby’s van deze leeftijd spelen graag met ballen of stapelbekers. Als ze onder de douche en/of in bad gaan is waterspeelgoed altijd een succes. Geschikt speelgoed voor deze leeftijd is: vormenstoof of ipv stapelblokjes een regenboog die je in en op elkaar kan zetten.

Waar let jezelf op tijdens het kopen van speelgoed:

  • Houtenspeelgoed mag niet splinteren en er mogen geen spijkers in zitten
  • Kies geen lak, spaanplaat of triplex: hierin kunnen schadelijke stoffen zitten
  • Als er een touwtje aan zit mag het niet langer dan 30 centimeter zijn
  • Neem de gebruiksaanwijzing serieus

Heel veel succes met het uitzoeken voor het perfecte cadeau voor jouw kleintje. Heb je meer advies nodig dan staan wij jouw graag te woord!

Liefs,

Esther

Sinds 2022 zijn wij overgegaan alleen naar het houten rollenspel speelgoed. Kinderen doen graag hun ouders na denk aan koffie zetten, stofzuigen, eten koken, boodschappen doen maar ook papa of opa helpen met klusjes.

Waarom is rollenspel speelgoed zo goed voor jouw kindje? Het prikkelt de fantasie, stimuleert de taal ontwikkeling en belangrijk voor de sociale-emotionele ontwikkeling. De producten uit dit blog hebben wij niet meer in ons assortiment, maar verwijzen je graag naar de leuke ideeën met rollenspel speelgoed. Een prachtige unieke houten speelgoed collectie voor educatief en leuk spelen met je kinderen.

Lees ook andere blogs

koffiezetten-Kiddeaus

Het perfecte speelgoed voor jouw deugniet

Het perfecte speelgoed voor je kleine deugniet? Speelgoed dat veilig, duurzaam, leuk en leerzaam is natuurlijk! Dat zijn stuk voor stuk eigenschappen die je terugvindt in het houten speelgoed van Kiddeaus. Laat je verbazen door de nieuwe, wondere wereld die

Lees verder »
waarom duurzaam speelgoed!

Vijf redenen om te kiezen voor duurzaam speelgoed

Vijf redenen om te kiezen voor duurzaam speelgoed. Waarom zou je duurzaam speelgoed kopen, in plaats van ‘normaal’ speelgoed? Nou, daar kunnen wij wel wat redenen voor bedenken! Zo is duurzaam speelgoed minstens net zo leuk als ieder ander speelgoed

Lees verder »