Vijf redenen voor een leuke voorjaarsvakantie

tips voor voorjaarsvakantie

Vijf redenen voor een leuke voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie in het Zuiden is alweer voorbij en in het Noorden is die al aangebroken! Volgens mij voelt het nu best raar om vakantie te hebben na al die weken thuis onderwijs. Wat hebben we fijne dagen gehad met al die sneeuw en ijs. Hebben jullie er ook van genoten? Maar nu gaan we lekker genieten van de Lente als we de weermannen/vrouwen moeten geloven staan er weer lekkere tempraturen op ons te wachten.

 

Binnenspelen

De voorjaarsvakantie is het qua tempraturen nog wel erg wisselend. En wat kan het ook fijn zijn om in jouw vakantie lekker binnen te spelen en of te chillen. Lekker rustig opstarten en doen waar je zin in heb. Wij hebben een paar leuke activiteiten voor jullie op een rijtje gezet.

Tip 1: Blokken bouwen stimuleert de fantasie

De houten bouwblokken zijn over het algemeen simpel van vormgeving maar wel in allerlei kleuren verkrijgbaar, kinderen kunnen er alle kanten mee op. Kinderen krijgen veel fantasie tijdens het spelen met bouwblokken. Blokken bouwen is goed voor de oog-hand coördinatie maar kinderen leren veel meer tijdens het spelen, zoals:

 • Vormen herkennen en benoemen
 • Kleuren herkennen en benoemen
 • Taal ontwikkeling
 • Creativiteit

Tip 2: Knutselbundels

Wist je dat? Naast leuke duurzame knutselspullen, kan je bij Kiddeaus ook terecht voor inspiratie! Soms is inspiratie voor de tofste knutsel ideeën even helemaal op, hoe handig is het dan dat je bij Kiddeaus leuke knutselbundels kan kopen? Alle knutselbundels zijn voorzien van materialen, maar je staat zelf in voor creatieve uitvoering. Duik in je eigen onderwaterwereld met een gave onderwaterwerkplaat voor een mooie en creatieve kijkdoos. Je kan de kijkdoos verder nog versieren naar wens natuurlijk! Knutsel je liever een masker? Geen probleem maak dan je eigen eenhoornmasker! Kleur de werkplaat in, versier het masker naar wens met glitters en voilà! Stoere boys kunnen een gave dino maken die echt kan staan! Kleur de werkplaat in en versier je dino helemaal zelf. De poten maak je van lege toilet- of keukenrollen die je achteraf altijd nog kan verven in de kleur naar keuze.

De knutselbundel helpt de ruimtelijke oriëntatie te vergroten, helpt bij het trainen van de motorische vaardigheden, moedigt probleemoplossend denken aan stimuleert het doorzettingsvermogen van jouw kind.

Tip 3: Playmais

Playmais is een natuurlijk product dat een positieve invloed heeft op kinderen. Kinderen kunnen heel gemakkelijk verschillende creaties maken de mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt de mais knippen, kneden, snijden, plakken, vervormen en rollen. Met echt een heel klein beetje water laat je de mais aan elkaar plakken en kan je er de leukste creaties mee maken. Maar dat kleine beetje water kan soms een probleem zijn en dan krijg je echt een drapje wat overblijft en dat is zonde. Je kan de kinderen ook een bakje water geven met een verf kwastje erbij zodat ze echt weinig water gebruiken. Voor de kleine kinderen zijn er eenvoudige creaties te maken door de mais op kaarten te plakken. Playmais is gemaakt van maismeel, water en voedingskleurstof. Daarom is het biologisch afbreekbaar en natuurzuiver. Het spelen met playmais is hierdoor 100% veilig.

Wat stimuleert playmais kinderen:

 • Verfijnt de motoriek
 • Fantasie wordt gestimuleerd
 • Motorische vaardigheden

Tip 4: Spelletjes

Spelletjes spelen is belangrijk voor de ontwikkeling en voor alle leeftijden. Maar spel activiteiten zijn niet altijd vanzelfsprekend eenvoudig, en derhalve een uitdaging. Maar er zijn heel wat positieven effecten:

 • Probleem oplossend
 • Taal ontwikkeling
 • Motorische ontwikkeling
 • Sociale en emotionele ontwikkeling (hoe ga je om met winnen en verliezen)

Bordspellen: erg leuke gezelschapsactiviteit en je speelt bordspellen met bijvoorbeeld je gezinsleden. Voor de wat grotere kinderen: Knutsel je eigen bordspel en verzin je eigen spelregels erbij (zie ons E-Book)

tip 5: Gevulde champignons

Een gezellige activiteit om samen met elkaar te doen, en het resultaat erg lekker! Ook de fijne motoriek zal verder ontwikkeld worden.

Dit heb je nodig:

 • Bakje champignons
 • Brie
 • Katenspek
 • Bakpapiertje
 • Bakplaat

Maak de champignons schoon en haal voorzichtig de steeltjes eruit. Vul vervolgens de champignons voorzichtig met de brie en dan werk af met de katenspek. Leg alle gevulde champignons op een bakpapiertje op de plaat in het midden van de oven. Dat hoeft maar eventjes op 200 graden, tot de brie gesmolten is.

Pas op, het is erg warm!

Liefs,

Esther

Sinds 2022 zijn wij overgegaan alleen naar het houten rollenspel speelgoed. Kinderen doen graag hun ouders na denk aan koffie zetten, stofzuigen, eten koken, boodschappen doen maar ook papa of opa helpen met klusjes.

Waarom is rollenspel speelgoed zo goed voor jouw kindje? Het prikkelt de fantasie, stimuleert de taal ontwikkeling en belangrijk voor de sociale-emotionele ontwikkeling. De producten uit dit blog hebben wij niet meer in ons assortiment, maar verwijzen je graag naar de leuke ideeën met rollenspel speelgoed. Een prachtige unieke houten speelgoed collectie voor educatief en leuk spelen met je kinderen.

Lees ook andere blogs

Buiten spelen is gezond

Buiten spelen is gezond

Buiten spelen is gezond Met die heerlijke sneeuw die we hebben gehad en dat leuke weekend dat we met z’n allen konden schaatsen, zijn we nu wel toe aan warme lentedagen en kan het buitenspeelseizoen weer echt worden geopend. Wat

Lees verder »