Top 10 speelgoed voor een kindje van 1 jaar

Top 10 speelgoed voor een kindje van 1 jaar.

Voor kindjes van 1 jaar is het best lastig om speelgoed te kopen. Je zoekt speelgoed dat uitdaagt en de ontwikkeling spelenderwijs stimuleert, maar het moet ook weer niet te moeilijk zijn. In de fase waarin jouw dreumes zich nu bevindt, volgen de ontwikkelingen elkaar waarschijnlijk snel op. Je kleintje krijgt steeds meer praatjes, al bestaat dat nu vooral nog uit wat gebrabbel en een soort gebarentaal, kruipt of hobbelt het hele huis door en leert zelf te eten. Wij geven je tien tips voor duurzaam speelgoed dat goed aansluit bij de enerverende ontwikkelingsfase waarin 1-jarigen zich bevinden.

1. Trekdieren

Houten trekdieren zijn het ideale gezelschap tijdens het leren lopen. Kindjes hebben zo altijd een maatje bij zich, wanneer ze hun eerste, voorzichtige stapjes zetten. Onze duurzame en gifvrije houten trekdieren gaan graag met ze mee op ontdekkingsreis

2. Houten puzzels en spiralen

Dreumesen krijgen de pincetgreep, iets vastpakken tussen de duim en wijsvinger, steeds beter onder de knie. Houten puzzels , vormenstoven en spiralen zijn het perfecte speelgoed om de fijne motoriek spelenderwijs verder te ontwikkelen.

3. Houten trein met blokken

In de wagons van dit vrolijke, houten treintje van Goki zitten veertien blokjes, waarmee kleintjes allerlei simpele bouwwerkjes kunnen maken. Natuurlijk is het ook leuk om ze te sorteren op kleur of vorm.

4. Voertuigen

Lekker racen met houten autootjes en ondertussen vroemvroem-geluiden maken, wat wil een dreumes nou nog meer?

5. Poppen en knuffels

Poppen en knuffels zijn niet alleen leuk om lekker mee te knuffelen. Ze zijn ook uitermate geschikt om verhaaltjes mee te bedenken en zo de fantasie van je kleintje te prikkelen. Kijk bijvoorbeeld eens bij de mooie fairtrade knuffels van Green Picnic, of de milieuvriendelijke knuffels van het Wereld Natuur Fonds.

Jouéco houten auto's-Kiddeaus

6. Houten kralen

Voor echt knutselen is je kindje nu nog te klein, maar vanaf een leeftijd van 18 maanden kunnen jullie wel beginnen met het rijgen van houten kralen. Dit stimuleert de fijne motoriek en je kleintje leert vormen en kleuren herkennen. De houten kralen zijn verkrijgbaar in drie thema’s: boerderij, cijfers en verkeer.

 

7. Een loop- en sorteerwagen

Jouw dreumes is nog bepaald geen kievit en kan misschien wel wat ondersteuning gebruiken bij het lopen. De leuke loop- en sorteerwagen van BigJigs, in de vorm van een zebra, geeft kindjes steun tijdens het stappen en is tegelijkertijd een houten blokkenpuzzel

8. Prenten- en geluidenboekjes

Voorlezen heeft allerlei positieve effecten op de ontwikkeling van kleintjes. Vanzelfsprekend neemt de taalvaardigheid toe, maar ook nieuwsgierigheid, fantasie en inlevingsvermogen worden gestimuleerd. Word lid van de bibliotheek, scharrel je eigen favoriete prentenboeken op, of geef kinderboekjes uit de kringloopwinkel een tweede leven.

9. Een gietertje met tuingereedschap

Met tuinieren kun je niet vroeg genoeg beginnen, toch? Vanaf 18 maanden kun je dreumesen een eigen gietertje en tuingereedschap geven, zodat ze de volwassenen kunnen helpen met de plantjes water geven en lekker in de aarde kunnen wroeten. Ook leuk voor in de badkuip!

10. Grote, zachte ballen

Met zachte, grote ballen ontwikkelen 1-jarigen hun grove motoriek. De vrolijk gekleurde ballen van het merk Rubbabu zijn verkrijgbaar in diverse varianten. Dit speelgoed kan wel tegen een stootje en er kan lekker in geknepen en mee gerold of gegooid worden.

Liefs,

Esther

Sinds 2022 zijn wij overgegaan alleen naar het houten rollenspel speelgoed. Kinderen doen graag hun ouders na denk aan koffie zetten, stofzuigen, eten koken, boodschappen doen maar ook papa of opa helpen met klusjes.

Waarom is rollenspel speelgoed zo goed voor jouw kindje? Het prikkelt de fantasie, stimuleert de taal ontwikkeling en belangrijk voor de sociale-emotionele ontwikkeling. De producten uit dit blog hebben wij niet meer in ons assortiment, maar verwijzen je graag naar de leuke ideeën met rollenspel speelgoed. Een prachtige unieke houten speelgoed collectie voor educatief en leuk spelen met je kinderen.

Lees ook andere blogs

Educatief speelgoed-Kiddeaus

Educatief speelgoed voor kindjes van 1 jaar

Educatief speelgoed voor kindjes van 1 jaar Met educatief speelgoed leert je kindje spelenderwijs zijn of haar fantasie, motoriek en ruimtelijk inzicht te gebruiken. Het is leerzaam, maar vooral ook erg leuk. Er is tegenwoordig hartstikke leuk duurzaam speelgoed. Voordelen

Lees verder »