Sensomotorische speelrijst

Sensomotorische speelrijst: wij zijn fan! Ook onze kleinste klanten zijn er dol op. Het is dan ook niet voor niets een van de best verkochte producten uit onze webshop. In dit blog delen wij meer over het sensory speelrijst, wat is het precies en waarom is het zo’n succes?

Wat is sensomotorische speelrijst?

Sensomotorische speelrijst is rijst welke gekleurd is met een natuurlijk en eetbare kleurstof. Hierdoor is het veilig om mee te spelen, maar hou er alsnog rekening mee dat het niet gegeten wordt. Het sensomotorische speelrijst is in vele kleurtjes beschikbaar, net als in verschillende kleurmixen. Zo is er altijd een kleur naar wens voor je kindje. Je kunt vanaf ongeveer 3 jaar met de speelrijst spelen, onder begeleiding van een volwassene.

Ontprikkelen & ontspannen met speelrijst

Wanneer je kindje na een lange schooldag thuis komt, is het heel fijn om even te ontprikkelen en te ontspannen. Dat kan heel goed met euforische speelrijst. Zo kan je het kindje het gewoon rustig door de handen en vingers laten glijden, of scheppen met het beukenhouten schepje. Je kindje kan natuurlijk ook creatiever spelen, zoals dammen bouwen of patronen tekenen. Naast hulp bij ontprikkelen, is speelrijst ook goed om de fijne motoriek te oefenen.

Extra’s voor bij de euforisch speelrijst

Om de speelpret compleet te maken, hebben wij allerlei leuke extra’s om toe te voegen aan de sensomotorische speelrijst.

Houten bosdieren & houten Afrikaanse dieren. Deze houten diertjes kan je kindje gebruiken om te stapelen, maar ook om eindeloze verhalen mee te spelen in de speelrijst. Zijn we in de dierentuin, het bos of toch in Afrika vandaag? Veel speelplezier gegarandeerd!

Houten speelbak. Wij ouders vinden het natuurlijk fijn als we de speelrijst goed kunnen opbergen, daarom hebben wij een grote houten speelbak met deksel. In deze bak kun je het sensomotorische speelrijst doen, samen met bijvoorbeeld het houten schepje en/of de houten diertjes. Zo kun je het na het spelen weer netjes opbergen. 

Complete box. Tip: shop onze complete box. Hierin zit sensomotorische speelrijst, de houten speelbak en het kleine beukenhouten schepje. Zo heb je gelijk alles bij elkaar en kan je kindje lekker spelen!

Laat je ons even weten wat jouw kindje(s) van het sensomotorische speelrijst vinden?

Lees ook andere blogs

Voorjaarsvakantie-speelgoed tips-Kiddeaus

Voorjaarsvakantie: onze beste speelgoed tips

Voorjaarsvakantie: onze beste speelgoed tips Yes, de voorjaarsvakantie is in zicht! Even geen school, tijd voor elkaar en vooral veel ruimte om lekker te spelen! Speciaal voor de vakantie hebben wij onze favoriete speeltips voor je op een rijtje gezet.

Lees verder »
Favorieten producten 2022-Kiddeaus

De favoriete producten van 2022

De favoriete producten van 2022 We zitten alweer een paar weken in 2023, maar in dit blog wil ik graag met je terugblikken op de favoriete producten van 2022. Er waren een aantal producten die er echt uit sprongen. Natuurlijk

Lees verder »
Kerst Deal-Kiddeaus

Feestdagen cadeautips voor kinderen

Feestdagen cadeautips voor kinderen Het is bijna kerst, de gezelligste tijd van het jaar! De tijd van cadeautjes onder de boom, om die vervolgens samen in pyjama op kerstochtend uit te pakken. Die blije koppies, daar word je toch helemaal

Lees verder »