Moederdaghart van tijdschriften – Diy

Moederdaghart van tijdschriften – Diy

Volgende week is het Moederdag! Dé dag om alle lieve mama’s en oma’s even speciaal in het zonnetje te zetten. Wat is er nou leuker om als mama of oma te krijgen dan een moederdag knutsel die met liefde is gemaakt.

Met dit mooie hart gemaakt van karton en papier uit tijdschriften verover je gegarandeerd het hart van mama. En daarnaast het nog een duurzaam cadeau omdat je doet aan recycling (diy). En het resultaat is prachtig en is ideaal voor kinderen vanaf de peuterspeelzaal tot aan de basisschool. In dit voorbeeld is gebruik gemaakt van een hart, maar ook andere sjablonen (een ster, bloem, etc) kunnen natuurlijk gebruikt worden.

Dit zelfgemaakte Moederdag hart van papier uit tijdschriften is gemakkelijk om te maken. Hoe je dat doet lees je hier aan de hand van foto’s en een werkbeschrijving.

Wat heb je nodig om dit moederhart te maken:

 • Voorbeeld hart (of één die je zelf tekent)
 • Karton (bijvoorbeeld een oude doos uit de supermarkt)
 • Schaar of snijmachine
 • Papier uit tijdschriften
 • Lijm (prit of mod podge)
 • Canvas (24×30)
 • Dubbelzijdig tape

Hoe ga je te werk

 • Trek een hart op een stuk karton (als het je niet zelf kunt tekenen, kun je voorbeelden vinden op internet als ‘printable’). Het is mooi wanneer het hart ongeveer 15 cm hoog en 15 cm op het breedste punt is.
 • Knip het hart uit met een schaar
 • Scheur uit een tijdschrift verschillende vellen papier en knip hier strookjes van ongeveer een 0,5-1 centimeter van. Heb je een snijmachine thuis? Dan is dit erg handig om te gebruiken.
Moederdag hart stap 1
 • Nu ben je klaar om te plakken. Begin bovenin en werk naar beneden.
 • Breng lijm (print of mod podge) aan op het stuk karton en plak het eerste stukje papier hier op.
 • Breng een dun randje lijm op het onderste stukje van het papier, zodat je dakpangewijs de reepjes papier over elkaar heen kan plakken. Plak het nieuwe reepje steeds ongeveer een halve centimeter van die daarboven.
Moederdag hart stappenplan
Stappenplan diy moederdag
 • Herhaal dit tot het hartvormige karton is vol geplakt met papieren strookjes
 • Vouw als laatste alle losse eindjes naar de achterkant en lijm het hier op vast.
Moederdag knutselproject
Diy moederdag

Als het droog is, plak je aan de achterkant plakband of dubbelzijdig tape en vervolgens plak je het hart op het canvas. Klaar! Is het niet prachtig geworden?

eindresultaat moederdag diy
resultaat moederdag hart

Ben erg benieuwd wat jij van deze moederdaghart van tijdschriften – Diy vond, deel je de reactie met ons?

Sinds 2022 zijn wij overgegaan alleen naar het houten rollenspel speelgoed. Kinderen doen graag hun ouders na denk aan koffie zetten, stofzuigen, eten koken, boodschappen doen maar ook papa of opa helpen met klusjes.

Waarom is rollenspel speelgoed zo goed voor jouw kindje? Het prikkelt de fantasie, stimuleert de taal ontwikkeling en belangrijk voor de sociale-emotionele ontwikkeling. De producten uit dit blog hebben wij niet meer in ons assortiment, maar verwijzen je graag naar de leuke ideeën met rollenspel speelgoed. Een prachtige unieke houten speelgoed collectie voor educatief en leuk spelen met je kinderen.

Lees ook andere blogs

6 leuke dingen om te doen met wasco-Kiddeaus

6 knutseltips met wasco

6 knutseltips met wasco Wasco’s of waskrijtjes zijn vaak de eerste tekenspulletjes die kinderen in hun handjes krijgen. Het is dan ook heerlijk knutselmateriaal om kleurrijke tekeningen mee te maken. Maar er zijn nog meer leuke dingen die je met wasco kunt

Lees verder »
Moederdag-Kiddeaus

Zeven knutseltips voor Moederdag

Zeven knutseltips voor Moederdag De tweede zondag van mei staat ieder jaar in het teken van Moederdag en 9 mei is het weer zover. Moederdag is natuurlijk niet compleet zonder een ontbijtje op bed en een lief cadeautje. Vooral presentjes

Lees verder »
7 leuke knutselprojecten voor vaderdag

7 leuke knutselprojecten voor Vaderdag

7 leuke knutselprojecten voor Vaderdag Zondag 20 juni worden vader in Nederland extra verwend, want dan is het weer Vaderdag! Maar wat geef je aan een vader die alles al heeft wat zijn hartje begeert? Iets dat zijn spruiten zelf

Lees verder »