Met deze 6 tips maak je er een onvergetelijke pakjesavond van!

Sinterklaasfeest-Kiddeaus

Met deze 6 tips maak je er een onvergetelijke pakjesavond van!

De eerste pepernoten zijn in September al in de supermarkt gesignaleerd en op 13 November zetten Sinterklaas en zijn pieten weer voet op Nederlandse bodem. Ben jij al begonnen met de voorbereidingen voor dit gezellige kinderfeestje, of ben je meer van de last minute aanpak? Eén ding is zeker, kinderen staan vanaf het moment dat de goedheiligman weer in het land is ‘aan’ tot en met pakjesavond. Het begint al met het zetten van de schoen en eindigt nadat het heerlijk avondje voorbij is. Met deze tips maak je er een onvergetelijke pakjesavond voor jong en oud van!

1. Koop of bestel je cadeautje op tijd

Voorkom stress bij jezelf en teleurstelling bij je kids en ga op tijd op cadeautjesjacht. Zo weet je zeker dat je het cadeautje dat bovenaan het verlanglijstje van je kind staat, tijdens pakjesavond ook daadwerkelijk kunt geven. Bij Kiddeaus zie je duidelijk welk duurzaam speelgoed we op voorraad hebben. En als je voor 20:00 uur bestelt (en betaalt), dan versturen wij jouw pakket de volgende werkdag. Nog een reden om je sinterklaascadeaus bij Kiddeaus te bestellen: wij hebben heel leuk cadeaupapier!

Sinterklaas aftelkalender
Aftelkalender naar pakjesavond

2. Knutselen voor Sinterklaas

De voorpret voor pakjesavond is haast nog leuker dan de avond zelf. Maak met kinderen bijvoorbeeld een aftelkalender (gratis bij je bestelling bij Kiddeaus, maar op = op), of versier het huis met geknutselde mijtertjes en pietenmutsjes. Ook leuk: zelf pepernoten of speculaasjes bakken!

3. ‘t Heerlijk avondje is gekomen

De kans is groot dat je kleine de nacht voor pakjesavond nauwelijks een oog dicht doet, want het is natuurlijk ontzettend spannend wat Sinterklaas dit jaar gaat geven! De avond zelfs is dan ook geen goed moment om een driegangenmenu te serveren. Kies eerder voor iets makkelijks en snels, zoals pannenkoeken, pizzapunten of broodjes met (vegetarische) knakworstjes.

4. Vergeet niet om foto’s te maken

Heb jij ook zulke leuke herinneringen aan pakjesavond? Dan wil je dat ook voor je kind. Natuurlijk staan deze gezellige avonden later nog in jullie geheugens gegrift, maar het is altijd leuk als je wat beeldmateriaal hebt om de herinneringen weer op te halen. Zorg er dus voor dat je fototoestel klaarligt, of dat je mobiel is opgeladen.

5. Maak iets speciaals van het geven van de cadeautjes

Zo lang als de aanloop naar pakjesavond is, zo snel is dit feestje vaak weer voorbij en het enige dat er dan aan herinnert is een enorme berg inpakpapier. En blije kindergezichtjes natuurlijk! Om te voorkomen dat kinderen het ene na het andere cadeautje uitpakken, kun je er een twist aan geven. Speel bijvoorbeeld het dobbelspel van Kiddeaus,(is wel voor oudere kinderen die niet meer geloven) laat kinderen een opdracht uitvoeren voordat ze een cadeautje uit mogen pakken, of verstop de cadeautjes door het huis en maak er een speurtocht met aanwijzingen van.

Sinterklaasfeest

6. Sinterklaas met oudere kinderen

Als je Sinterklaas viert met kinderen die al wat ouder zijn (lees: niet meer geloven), dan is het ook leuk om surprise te maken, iedereen een gedicht te laten schrijven of een cadeau ruilspel te spelen met een grote foam dobbelsteen.

We zijn heel benieuwd hoe jullie pakjesavond vieren? Heb je nog leuke ideeën, laat dan een reactie achter! En neem vooral contact met ons op als je wel wat advies kunt gebruiken over leuke sinterklaascadeautjes. We helpen je graag verder.

Lieve groet,

Esther

Lees ook andere blogs

Houten eieren in mandje-Pasen-houten speelgoed-Kiddeaus

Geen Pasen zonder (houten) eieren!

Geen Pasen zonder (houten) eieren! Van beschilderde eieren en chocolade-eitjes tot gekookte eitjes voor het ontbijt, eieren zijn onlosmakelijk verbonden met Pasen. Dit jaar is zondag 17 april de dag dat de paashaas zijn mandje weer afstoft en op pad

Lees verder »
Sinterklaasfeest-Kiddeaus

Negen tips voor pakjesavond

Negen tips voor pakjesavond Voor veel kinderen is 5 december de mooiste dag van het jaar, het is pakjesavond! De magie van het Sinterklaasfeest, wie herinnert zich die tijd van vroeger niet. Schoentjes zetten, mooie tekeningen maken en voor het

Lees verder »