Kijkje in de speelgoedhoek bij…Mirjam

Kijkje in de speelgoedhoek bij…Mirjam

Wat is jullie gezinssituatie?

Met vriend Bram, kinderen Noah (15), Eli (6), Filou (4) en katten Bas en Gijs (3) wonen we in Zwaag. Bram werkt in de ICT. Mirjam is fulltime blogger voor eengoedverhaal.nu. Noah werkt in de weekenden bij de groenteboer op de markt.

»@Mirjam

Wat is het favorietse speelgoed van jouw kinderen of een favoriet merk

Noah speelt niet meer met speelgoed. Af en toe trapt hij een balletje met zijn vrienden, maar liever speelt hij games op zijn Playstation. Eli en Filou zijn dol op verkleden. Ze hebben dan ook een verkleedhoek in hun gedeelde kinderkamer. ook zijn ze graag bezig met LEGO en houden ze van tekenen en kleuren.

Verkleedhoek bij Mirjam

Spelen jouw kinderen het liefst binnen of buiten?

Noah en Filou zijn graag buiten. Filou houdt van fietsen of gewoon lekker banjeren in de tuin. Eli is wat rustiger en is liever binnen. Behalve wanneer er ook buurtkindjes buiten zijn. Dan spelen ze tikkertje en verstoppertje bijvoorbeeld.

Spelen jouw kinderen graag alleen of samen

Eli en Filou spelen het meest samen. Soms komt er een vriendje van school mee naar huis of spelen ze met de buurtkinderen. Maar thuis zoeken ze elkaar altijd op en spelen ze vaker samen dan dat ze apart van elkaar iets verzinnen

Hoe hou jij het speelgoed opgeruimd?

Eli en Filou delen een grote zolderkamer. Daar staat het meeste speelgoed. Sowieso heeft alles een vaste plek. Voor de Lego hebben we bijvoorbeeld een aparte kast en Thomas de Trein spullen bewaren we in een aparte la. Zo weten ze waar ze alles kunnen vinden en is opruimen ook gemakkelijker en gestructureerder.

In de woonkameer is weinig speelgoed. In de keuken staat het speelkeukentje met een mand ernaast waar al het bijbehorende speelgoed in zit (servies, houten groente en fruit, etc.). In een mand bij de tv mogen kleine speeltjes bewaard worden. Er gaat natuurlijk vaak speelgoed van boven naar beneden. Maar de regel is: als de mand vol is, moet de rest naar boven. De inhoud van die mand wisselt dus regelmatig en zorgt er wel voor dat ze met veel verschillend speelgoed spelen.

Bekijk hier ons houten keukentje en accessoires

Hoe zit jouw speelgoedhoek eruit

In onze keuken hebben we een speelkeukentje staan voor de kleintjes. Het keukentje kocht ik voor de eerste verjaardag van Filou bij de kringloop en knapte ik met behulp van mijn vader op. Hier wordt veel ‘restaurantje’ gespeeld. Eli maakt menukaarten en wij mogen om de beurt langskomen om er iets van te bestellen. Er wordt een stoel en een krukje neergezet wat het restaurant moet voorstellen. En om de beurt komen Eli en Filou een bestelling opnemen en serveren. Ik had niet verwacht dat ze er nog steeds zoveel plezier van zouden hebben en het is toch wel een van de beste speelgoedaankopen geweest. En dat maar voor €3.50!

Waar let jij op bij het kopen van speelgoed?

  • Ik haal geen ‘troepjes’ in huis. We hebben dan ook voornamelijk alleen maar duurzaam speelgoed. Houten speelgoed is wat mij betreft favoriet, omdat het naast stevig ook nog eens mooi is. Verder hebben we klassiekers als Duplo en Lego en mooie houten bouwblokken.
  • Ik houd van het duurzame merk Plantoys en dat geef ik ook graag cadeau.
  • Natuurlijk is er ook plastic speelgoed in huis. Voertuigen van Paw Patrol bijvoorbeeld. Maar we kiezen dan wel stevig ogende dingen bij de speelgoedwinkel. We kopen bijvoorbeeld geen speelgoed bij Ali Express of Action.
  • We kopen ook veel tweedehands speelgoed. Bij de kringloop hebben we al veel mooie puzzels en spellen gevonden bijvoorbeeld. Maar ook spullen voor het poppenhuis (wat overigens ook een kringloopgelukje is) scoor ik daar graag. Voor haar verjaardag kreeg Filou twee jaar geleden een flinke shopper vol Duplo die we in de buurt van iemand hebben overgekocht. Het scheelt ook nog eens veel geld om wat vaker tweedehands speelgoed aan te schaffen.

Welk speelgoed staat nog op het verlanglijstje van je kinderen

  • Eli krijgt zakgeld en is aan het sparen voor een kindercamera. Hij wil graag foto’s maken, net zoals ik altijd doe als we op stap zijn.
  • Filou wil vooral nog veel mooie verkleedkleren. Haar Elsa jurk en Anna jurk zijn inmiddels versleten, dus die zijn aan vervanging toe.

Spelen jullie vaak spelletjes met elkaar?

Wij zijn dol op spelletjes! We hbben dan ook een spellenkast vol. Met volwassenen inclusief tiener-spelen we graag Keer op Keer, 30 seconds en Trivial Pursuit. Van de laatste hebben we een Harry Potter en een Friends variant. Erg Leuk. De kleintjes zijn onder andere dol op Mystery Crok, Krokoloko en Buurman en Buurman memory. Eli heeft de Keer op Keer junior variant en speelt ook graag Catan Junior met ons.

Met welk materialen knutselen jullie het liefst

De kinderen knutselen het liefst met papier, potloden en een schaar. Eli kan heel mooi tekenen en knipt graag zijn creaties uit. We maken ook weleens Happy Stones met elkaar, maar daarvoor moeten we wel een tafelzeil neerleggen en moeten schorten voor. Dat pakken we dus iets minder snel uit de kast.

Wil jij ook mee werken aan een interview? Vul dan onderstaande formulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op.

Lees ook andere blogs

Kijkje in de speelgoedhoek bij...karin

Kijkje in de speelgoedhoek bij…Karin

Kijkje in de speelgoedhoek bij…Karin Wat is jullie gezinssituatie? Ik ben Karin (33 jaar) en woon samen met mijn vriend Erik (34) en onze drie dochters (5,3 en 1) op een boerderij in Twente. We hebben een hond Jackie, en

Lees verder »
Kijkje in de speelgoedhoek bij...

Kijkje in de speelgoedhoek bij…Linda

Kijkje in de speelgoedhoek bij…Linda Wat is jullie gezinssituatie Hi! Ik ben Linda en ik woon samen met mijn man Bas en onze twee kinderen in het mooie dorp Lisse. Mijn man en ik zijn allebei dertigers en onze dochter

Lees verder »
Kijkje in de speelgoedhoek bij...Mirjam

Kijkje in de speelgoedhoek bij…Mirjam

Kijkje in de speelgoedhoek bij…Mirjam Wat is jullie gezinssituatie? Met vriend Bram, kinderen Noah (15), Eli (6), Filou (4) en katten Bas en Gijs (3) wonen we in Zwaag. Bram werkt in de ICT. Mirjam is fulltime blogger voor eengoedverhaal.nu.

Lees verder »