Kijkje in de speelgoedhoek bij…Linda

Kijkje in de speelgoedhoek bij...

Kijkje in de speelgoedhoek bij…Linda

Wat is jullie gezinssituatie

Hi! Ik ben Linda en ik woon samen met mijn man Bas en onze twee kinderen in het mooie dorp Lisse. Mijn man en ik zijn allebei dertigers en onze dochter Julia is 5 jaar en onze zoon Guido is 3 jaar. We hebben 2 katten, ook een jongen en een meisje. Ze heten Fons en Bloem. Fons is een hele witte kater en Bloem is een schildpad poes. Ik ben zelf werkzaam als Content manager in de detailhandel en heb een eigen blog Lindaschrijft.nl en mijn man is Magazijn chef bij een bedrijf dat inpakmachines voor bedrijven bouwt.

»@Lindaschrijftnl

Wat is het favoriete speelgoed van jouw kinderen

Onze kinderen spelen eigenlijk elke dag wel met ander speelgoed, we hebben ook veel te veel.. We hebben zowel houten speelgoed als plastic speelgoed. Als ik echt wat moet kiezen dan speelt Julia het liefst met Duplo of Lego en Guido puzzelt graag. Knutselen doen ze allebei heel graag.

Guido aan het puzzelen

Spelen jouw kinderen het liefst binnen of buiten

Het liefst spelen onze kinderen buiten, samen met de buurtkinderen of bij ons achter bij de sloot (ze zitten daarom ook allebei op zwemles, wat ze enorm leuk vinden).

 

Spelen jouw kinderen graag alleen of samen

Julia is de oudste en ik merk het afgelopen jaar wel dat ze soms graag even alleen is. Ze gaat dan wel eens naar haar kamer om daar even zelf te spelen. Guido speelt heel graag met andere kinderen. Het maakt niet uit of ze van zijn leeftijd zijn. Hij is een echte allemans vriend!

Samen spelen of alleen

Hoe hou jij het speelgoed opgeruimd?

Ik probeer het speelgoed zo goed mogelijk bij elkaar te houden, dit doe ik in een speelgoedkist die wij hebben staan, 2 manden en een grote speelgoedzak. Ik werk zelf 4 dagen in de week dus soms laat ik ook wel eens de boel de boel en gaan ze de volgende dag vrolijk verder waar ze de vorige dag gestopt waren.

Hoe ziet jouw speelgoedhoek eruit

Dit heb ik wel al een beetje besproken in de voorgaande vraag. We hebben net verbouwd en nu staat het speelgoed even in de hoek waar eigenlijk een grote kast komt te staan. Het speelgoed zit in een witte speelgoedkist die ik via Marktplaats heb overgenomen. De bakken die er naast staan moeten straks in de nieuwe grote kast komen te staan. De speelgoed zak komt op een van de kinderen hun kamer te staan zodat ze daar ook zelf kunnen spelen.

Waar let jij op bij het kopen van speelgoed?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik op niet zo heel veel let wanneer ik speelgoed koop. Het moet er wel stevig uit zien, zodat kinderen er wel langer dan 1 keer mee kunnen spelen, maar daar houd het wel een beetje mee op. En het moet natuurlijk bij hun leeftijd passen en niet al te gek qua prijs.

 

Welk speelgoed staat nog op het verlanglijstje van je kind

Julia zou nog heel graag rolschaatsen willen hebben, die hadden we ook op haar verjaardag lijstje staan, maar deze heeft ze niet gekregen. Guido is gek van dino’s en auto’s daar kan hij geen genoeg van krijgen!

 

Spelen jullie vaak spelletjes met elkaar?

Het is nog beetje lastig om met z’n allen een spelletje te doen omdat Guido nog wat jong is en het niet altijd nog begrijpt. Als we een spelletje doen dan is Memory toch wel favoriet!

Met welke materialen knutselen jullie het liefst

Wij houden van knutselen! Het liefst met wc rollen, maar ook met wol, papier, kralen en wiebeloogjes. Je kunt ons met heel veel blij maken!

Wil je ook mee doen aan deze rubriek vul dan onderstaande forumlier in en wij nemen contact met jou op.

Lees ook andere blogs

Kijkje in de speelgoedhoek bij...Mirjam

Kijkje in de speelgoedhoek bij…Mirjam

Kijkje in de speelgoedhoek bij…Mirjam Wat is jullie gezinssituatie? Met vriend Bram, kinderen Noah (15), Eli (6), Filou (4) en katten Bas en Gijs (3) wonen we in Zwaag. Bram werkt in de ICT. Mirjam is fulltime blogger voor eengoedverhaal.nu.

Lees verder »
Kijkje in de speelgoedhoek bij...Nathalie

Kijkje in de speelgoedhoek bij…Nathalie

Kijkje in de speelgoedhoek bij…Nathalie OVER NATHALIE Nathalie en haar man hebben 1 zoontje (Dex van 2 jaar). >>@nathaliebt89 Nathalie woont samen met haar man en hun zoontje Dex ( 2 jaar) en hun kat in Harlingen (Friesland). Nathalie is

Lees verder »
Kijkje in de speelgoedhoek bij...Robin-Kiddeaus

Kijkje in de speelgoedhoek bij…Robin

Ik (Robin) woon samen met mijn man Ahmed en 3 kinderen (Renee van 4, Sofia van 2 en Adam van 1 jaar) in een eengezinswoning in Mijdrecht. Mijn man heeft zijn eigen klusbedrijf en ik ben huisvrouw. Wij hebben geen dieren

Lees verder »