Kijkje in de speelgoedhoek bij…Kim

Kijkje in de speelgoedhoek bij...Kim-Kiddeaus

Kijkje in de speelgoedhoek bij…

Wat is jullie gezinssituatie

Wij wonen met ons viertjes in ons huisje in het gezellige Brabant. Twee en half jaar geleden zijn we daar komen wonen, nadat we altijd op een appartementje gewoond hebben. De kinderen (meisje van 11 en jongen van 8) hebben dus nu beide een eigen kamer, terwijl ze van te voren altijd hun kamer moesten delen. Dametje slaapt op de zolder die we verbouwt hebben met een dakkapel over de gehele breedte van de woning en ventje heeft de grootste kamer op de eerste verdieping. 

Daarnaast hebben we ook een kater genaamd Puma en een Berner Sennen pup genaamd Lilo. 

Mijn man werkt in de installatietechniek en ik werk in het toerisme. Wij werken ook beide soms in het weekend en avonden. Het is dus af en toe kunst en vliegwerk om alles geregeld te krijgen, maar dat lukt tot nu toe altijd goed (en ze worden ook steeds ouder en zelfstandiger).

» @Kim

Wat is het favoriete speelgoed van jouw kinderen

Beide kids spelen graag met Lego en Playmobil. Waarbij ventje het meeste van de Lego bezit (op de Harry Potter collectie na) en dametje bezit het Playmobil. Dat is wel het meest favoriete merk speelgoed van de kids momenteel. Maar ventje is ook nog steeds erg fan van Nerf. En voor hem is ook alles wat met voetbal te maken heeft helemaal in orde.

Kijkje in de speelgoedhoek bij...Kim-Kiddeaus

Spelen jouw kinderen het liefst binnen of buiten

Beide kinderen spelen het liefste buiten. Vaak gaan ze lekker voetballen, maar ook op andere manieren vermaken ze zich met vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt. Ze zien dan wel vaak enorm zwart als ze terug naar binnen moeten, maar daar hebben we een wasmachine voor 😉

Speelt jouw kinderen graag alleen of samen

Dametje speelt het liefste samen, zij kan zich alleen wat moeilijker vermaken (verveelt zich dan snel). Wat dan wel weer grappig is, is dat zij zich aan de andere kant zich totaal niet laat beinvloeden door andere (kijkend naar haar sporten: klimmen en voetbal) ze volgt in veel zaken niet de meute. Ventje kan zich juist beter alleen vermaken. Hij kan uren in zijn eigen wereldje bezig zijn, heerlijk is dat om te zien (en horen).

Hoe hou jij het speelgoed opgeruimd

Dat is een lastige vraag ;-). Op ons appartementje was het door de ruimte erg lastig om alles op hun eigen kamer te houden. De afspraak is nu wel dat er best beneden gespeeld mag worden, maar dat alles aan het einde van de dag naar boven gaat. 

Het opruimen gebeurt gemiddeld eenmaal per week. En dat doen ze zelf! Natuurlijk ruim ik ook regelmatig op, maar dat doe ik het liefste als ik een vrije dag heb van het werk en de kids naar school zijn. Zo kunnen ze ook geen commentaar hebben op de spullen die ik weg doe (als het kapot is) of weggeef (als het nog prima te gebruiken is).

Hoe ziet jouw speelgoed hoek eruit

Ventje heeft een Avengers thema kamer. Hij heeft dan ook zijn eigen Nerf wand, waar hij zijn Nerfs op kan hangen en een mandje erbij voor de pijlen. De rest van het speelgoed staat onder zijn halve hoogslaper of zit in kasten van een bekend zweeds merk.

Dametje heeft de zolderkamer, onder de schuine wand staat veel van haar speelgoed opgeborgen. Echter heeft ze haar collectie van Lego Harry Potter op planken staan. Dit naast haar hangstoel, zodat ze daarin lekker kan lezen en kan genieten van haar collectie. Dit is overigens wel erg vatbaar voor stof :-S. We willen dus voor haar nog een keer kijken naar een mooie kast waar ze haar collectie kan tonen (dit moet ook wel open kunnen want ze speelt er ook mee).

Kijkje in de speelgoedhoek bij...Kim-Kiddeaus

Waar let jij op bij het kopen van speelgoed?

Voor nu vind ik het vooral belangrijk dat het duurzaam gemaakt wordt, toen de kinderen nog kleiner waren wilde ik altijd speelgoed met zo min mogelijk geluid! We hebben wel eens een Hello Kitty gieter gehad voor in de douche. Dat ding is wel eens midden in de nacht afgegaan. Dat was een recht-op-in-bed-schrik-moment!

Welk speelgoed staat nog op het verlanglijstje van je kind

Beide kids vragen met hun verjaardag en andere feestelijkheden altijd nog graag Lego. Dametje vooral de Harry Potter Lego. Daar brengen ze nog steeds nieuwe sets van uit (heb alweer een preview gezien dat er in september 2022 5 nieuwe sets komen). Ook ventje vraagt nog steeds Lego. Hij begint technisch Lego steeds interessanter te vinden. Maar ook spelletjes vinden ze beide erg leuk om te spelen en vragen.

Speelt jouw kinderen graag rollenspel

Dat doen de kids inderdaad regelmatig! Er worden hele verhalen nagespeeld of hele verhalen verzonnen. Ik kan hierin wel een duidelijk verschil zien tussen de kids, dat is wel erg grappig.

Hebben jullie veel rollenspel speelgoed

Rollenspel wordt hier vaak gespeeld met Lego en Playmobil. Het leukste ventje om van Lego een hele stad te maken en dan het liefste een stad vol Superhelden. Dametje speelt rollenspel vaak met haar collectie Harry Potter Lego, dan worden scenes uit de film nagespeeld.

Ventje is ook erg van verkleden. Die heeft dan ook verschillende Superhelden verkleed pakken. De boeven worden dan door hem gevangen met een van de Nerfs.

Lees ook andere blogs

Kijkje in de speelgoedhoek bij...Nathalie

Kijkje in de speelgoedhoek bij…Nathalie

Kijkje in de speelgoedhoek bij…Nathalie OVER NATHALIE Nathalie en haar man hebben 1 zoontje (Dex van 2 jaar). >>@nathaliebt89 Nathalie woont samen met haar man en hun zoontje Dex ( 2 jaar) en hun kat in Harlingen (Friesland). Nathalie is

Lees verder »
Kijkje in de speelgoedhoek bij Lisanne

Kijkje in de speelgoedhoek bij…Lisanne

Kijkje in de speelgoedhoek bij…Lisanne OVER LISANNE Hoi Allemaal, wat leuk een kijkje in onze speelgoedhoek. Onze speelgoedhoek bevindt zich in een heuse boerderij in Drenthe. Wij wonen in een woonboerderij, wij als in: Mijn man en ik met onze

Lees verder »
Kijkje in de speelgoedhoek bij...Robin-Kiddeaus

Kijkje in de speelgoedhoek bij…Robin

Ik (Robin) woon samen met mijn man Ahmed en 3 kinderen (Renee van 4, Sofia van 2 en Adam van 1 jaar) in een eengezinswoning in Mijdrecht. Mijn man heeft zijn eigen klusbedrijf en ik ben huisvrouw. Wij hebben geen dieren

Lees verder »