Kijkje in de speelgoedhoek bij…Karin

Kijkje in de speelgoedhoek bij...karin

Kijkje in de speelgoedhoek bij…Karin

Wat is jullie gezinssituatie?

Ik ben Karin (33 jaar) en woon samen met mijn vriend Erik (34) en onze drie dochters (5,3 en 1) op een boerderij in Twente. We hebben een hond Jackie, en ook stieren in de stallen. Mijn vriend werkt in de agrarische sector, ik ben zoals ze dat met een jeukwoord noemen ‘influencer’.

»@Karin

Wat is het favoriete speelgoed van jouw kinderen

Linn heeft sinds een paar maanden My First SmartMax ontdekt: de set met safaridieren vindt ze helemaal geweldig! Ook heeft ze een vormenpuzzel van Done by Deer waar ze veel plezier aan beleefd. De oudste twee spelen veel samen en dat wisselt per dag van verkleedpartijtjes tot duplo huizen en van een potje Kroko Loko tot aan knutselen.

Spelen jouw kinderen het liefst binnen of buiten

Het zijn ‘mooi weer’ buitenspelers. Als het maar droog is, willen ze het liefst naar buiten. Maar ze hebben een hekel aan regen, dan blijven ze liever binnen.

5 Tips voor een regenachtige dag

5 tips voor een regenachtige dag

Wij zijn natuurlijk de afgelopen tijd ontzettend verwend met het mooie weer, en vrijwel elke dag kunnen de kids lekker buitenspelen. Zo’n regenachtige dag kan best een uitdaging zijn want de verveling slaat gauw toe. Je kent het wel…. Mam, ik verveel me wat kan ik doen? Heb je een klusje voor mij? Kan ik ergens mee helpen? Gelukkig komt dit hier niet zo vaak voor en kunnen ze prachtig spelen. Komt misschien ook dat we een groot gezin zijn en met elkaar spelen.

Spelen jouw kinderen graag alleen of samen

Sinds kort spelen ze heel graag samen, dat gaat ze ook steeds beter af. De jongste geniet dan mee, soms ook vanuit de box. Leuk om die interactie te zien!

Hoe hou jij het speelgoed opgeruimd?

Door alles op een vaste plek te bergen. Ik heb speciale bakken en manden gekocht om alles in te doen. Door aan het einde van het speelmoment samen op te ruimen, weten de meiden inmiddels ook redelijk waar alles hoort. En eens in de zoveel tijd ruim ik grondig op en maak ik het speelgoed meteen schoon. Ook wissel ik speelgoed om: zo blijft het vernieuwend en afwisselend voor ze.

Kijkje in de speelgoedhoek bij...Karin

Hoe ziet jouw speelgoedhoek eruit

Wij maakten de speelhoek van de IKEA Stuva meubels. We hebben er zowel boven als beneden één.

Kijkje in de speelgoedhoek bij..Karin

Waar let jij op bij het kopen van speelgoed

Ik verdiep me er altijd in wat ze ermee kunnen doen. Daaruit kan ik inschatten of dit speelgoed veel speelplezier gaat opleveren of dat we het waarschijnlijk snel aan de kant wordt gegooid. Ik heb een zwak voor houten speelgoed, maar ook de items met lichtjes en geluidjes liggen hier in de kast. Ik vind het belangrijk dat het doorgegeven kan worden aan het volgende zusje zodat de aankoop niet voor één kind is geweest.

Welk speelgoed staat nog op het verlanglijstje van jullie kinderen

Skeelers, Lego Friends en een unicorn puzzel.

Verlanglijstje

Bij Kiddeaus kan je digitaal je verlanglijstje invullen en zo kan de familie en vrienden wat uitzoeken wat jouw kindje graag wilt hebben

Spelen jullie vaak spelletjes

Wekelijks, vooral in het weekend. Momenteel is Kroko Loko favoriet, maar ook kwartet vinden ze geweldig, net als ‘kleurentorentjes’.

Met welke materialen knutselen jullie het liefst

Papier, lijm, een schaar en kleurpotloden/stiften. Wc rolletjes doen het ook goed!

Kijkje in de speelgoedhoek bij...

Wil jij ook graag mee doen aan deze leuke rubriek? Neem dan snel contact op met Esther en wie weet sta jij hier binnenkort ook met jouw verhaal

Lees ook andere blogs

Kijkje in de speelgoedhoek bij...Nathalie

Kijkje in de speelgoedhoek bij…Nathalie

Kijkje in de speelgoedhoek bij…Nathalie OVER NATHALIE Nathalie en haar man hebben 1 zoontje (Dex van 2 jaar). >>@nathaliebt89 Nathalie woont samen met haar man en hun zoontje Dex ( 2 jaar) en hun kat in Harlingen (Friesland). Nathalie is

Lees verder »
Kijkje in de speelgoedhoek bij Lisanne

Kijkje in de speelgoedhoek bij…Lisanne

Kijkje in de speelgoedhoek bij…Lisanne OVER LISANNE Hoi Allemaal, wat leuk een kijkje in onze speelgoedhoek. Onze speelgoedhoek bevindt zich in een heuse boerderij in Drenthe. Wij wonen in een woonboerderij, wij als in: Mijn man en ik met onze

Lees verder »
Kijkje in de speelgoedhoek bij...Robin-Kiddeaus

Kijkje in de speelgoedhoek bij…Robin

Ik (Robin) woon samen met mijn man Ahmed en 3 kinderen (Renee van 4, Sofia van 2 en Adam van 1 jaar) in een eengezinswoning in Mijdrecht. Mijn man heeft zijn eigen klusbedrijf en ik ben huisvrouw. Wij hebben geen dieren

Lees verder »