Kijkje in de speelgoedhoek bij…Annika

Kijkje in de speelgoedhoek bij…Annika

Wat is jullie gezinssituatie

Ik ben Annika (41) en ik woon samen met mijn man Mark (41), zoon Bram (11), dochter Roos (8) en hondje Tom (1) in Zoetermeer. Bram en Roos zitten allebei op de basisschool: Bram in groep 8 en Roos in groep 4. Mark heeft zijn eigen schildersbedrijf en ik heb een webshop waar ik duurzame babyspullen verkoop.

Wat is het favoriete speelgoed van jouw kinderen

Bram begint te puberen en houdt, net als veel jongens van zijn leeftijd, van gamen. 

Maar hij heeft enorm veel energie die hij echt kwijt moet. Hij houdt van skateboarden, stuntsteppen, basketballen, voetballen en hij zit op handbal. 

Ook hebben we een kleine trampoline in de tuin. We hebben dus veel buitenspeelgoed.

Binnen speelt Bram met zijn fingerboard (mini-skateboard voor je vingers).

 

Roos is de creatieve van het stel en is dol op knutselen en muziek. Ze tekent, verft, knipt en plakt. Ze gebruikt daar allerlei materialen voor: spullen die gekocht zijn om mee te knutselen, maar bijvoorbeeld ook dozen en satéstokjes. 

Ook skeelert ze graag.

Bram en Roos houden allebei van spelletjes. Bij Bram zijn Catan, Stratego en Monopoly momenteel favoriet en Roos houdt van Uno en kwartet.

Kijkje in de speelgoedhoek bij...Annika-Kiddeaus

Spelen jouw kinderen het liefst binnen of buiten?

Bram en Roos spelen allebei graag buiten. De meeste hobby’s van Bram zijn alleen geschikt voor buiten. We wonen in een autovrije straat waar heerlijk buiten gespeeld kan worden, dus daar hebben we geluk mee. In de winter zijn ze meer binnen, maar zodra het voorjaar wordt, gaat de hele straat weer naar buiten.

Spelen jouw kinderen graag alleen of samen

Bram en Roos spelen allebei graag samen met een vriendje of vriendinnetje. 

Hoe hou jij het speelgoed opgeruimd?

Veel speelgoed ligt op de kamers van de kinderen. Die zijn vaak niet opgeruimd, maar gelukkig zit er een deur in de kamers. 😊

In de woonkamer staat een kleine kast met wat spelletjes en knutselspullen. De grote kast die we eerst hadden heeft plaats moeten maken voor een piano (Roos zit op pianoles).

In de gangkast staan ook nog knutselspullen en het buitenspeelgoed staat in de schuur.

Hoe ziet jouw speelgoed hoek eruit

We hebben niet echt een speelgoedhoek meer nu de kinderen groter zijn. Ze spelen in hun eigen kamer of aan tafel in de woonkamer of ze halen wat spullen naar beneden.

Vroeger hadden we wel zo’n schattig klein tafeltje met stoeltjes en er heeft heel lang een mini-keukentje in de keuken gestaan.

Waar let jij op bij het kopen van speelgoed

Ik koop stevig speelgoed dat een tijd mee gaat, geen weggooi-spul. Als onze kinderen er op uitgekeken zijn, kan het nog door naar andere kinderen.

Roos heeft een voorkeur voor allerlei knijp- en friemelspeelgoed, dat niet altijd even duurzaam is.  Misschien toch eens op zoek gaan naar een duurzame variant.

Welk speelgoed staat nog op het verlanglijstje van je kinderen

Bram wil altijd zijn skateboard en step verbeteren en wil graag obstakels waar hij met zijn fingerboard op kan stunten.

Roos houdt van bakken en wil graag nog wat bakspulletjes hebben. Ze heeft een heel leuk kinderbakboek van Laura’s Bakery.

Speelt jouw kinderen graag rollenspel?

Bram heeft nooit rollenspel gespeeld en heeft dat ook nooit leuk gevonden. Hij hield vroeger wel van verkleden, maar deed dan geen rollenspel.

Roos houdt wel van rollenspel, samen met vriendinnetjes. Zij kan hele verhalen verzinnen. Verkleden doet ze nu veel minder dan voorheen.

Hebben jullie veel rollenspel speelgoed?

We hebben veel verkleedkleren en Roos heeft poppen en een houten poppenhuis. Met de poppen speelde ze veel, nu minder. Het poppenhuis staat er meer voor de sier, want daar doet ze weinig mee. Het is wel heel mooi en jaren geleden door mijn vader voor mij gemaakt.

Lees ook andere blogs

Kijkje in de speelgoedhoek bij...Cheryl-Kiddeaus

Kijkje in de speelgoedhoek bij…Cheryl

Kijkje in de speelgoedhoek bij…Cheryl Ik woon samen met mijn man en twee kinderen (Wisse 5 jaar & Carice 3 jaar) in een gezellig dorpje in Friesland. Naast dat ik 2 dagen in de week in loondienst werk, run ik

Lees verder »
Kijkje in de speelgoedhoek bij...

Kijkje in de speelgoedhoek bij…Linda

Kijkje in de speelgoedhoek bij…Linda Wat is jullie gezinssituatie Hi! Ik ben Linda en ik woon samen met mijn man Bas en onze twee kinderen in het mooie dorp Lisse. Mijn man en ik zijn allebei dertigers en onze dochter

Lees verder »
Kijkje in de speelgoedhoek bij...Nathalie

Kijkje in de speelgoedhoek bij…Nathalie

Kijkje in de speelgoedhoek bij…Nathalie OVER NATHALIE Nathalie en haar man hebben 1 zoontje (Dex van 2 jaar). >>@nathaliebt89 Nathalie woont samen met haar man en hun zoontje Dex ( 2 jaar) en hun kat in Harlingen (Friesland). Nathalie is

Lees verder »