Wat zijn de voordelen van houten speelgoed?

Steeds meer ouders en verzorgers kiezen (weer) voor houten speelgoed in plaats van plastic. Een ontwikkeling die wij alleen maar aanmoedigen! Houten speelgoed heeft namelijk veel voordelen, zeker als je het vergelijkt met de kunststof variant. We zetten de voordelen van houten speelgoed voor je op een rijtje.

Houten speelgoed is milieuvriendelijk

Een van de belangrijkste redenen waarom wij fan zijn van houten speelgoed is dat het milieuvriendelijk is. Je wilt toch niet dat het speelgoed van je kindje bijdraagt aan de plastic afvalberg? Het hout dat gebruikt wordt voor houten speelgoed is bijvoorbeeld afkomstig van snelgroeiende bamboe, rubberbomen die geen rubber meer produceren, resthout of duurzaam beheerde bossen. Bovendien is het proces om houten speelgoed te maken veel minder belastend voor het milieu dan het maken van plastic speelgoed.

duurzaamheid

Het prikkelt de fantasie van kinderen

Waar denk je dat een kind meer spelletjes mee kan denken: met een radiografisch bestuurbare auto of met een stapel houten blokken? Wij denken het laatste! Met de blokken kan van alles gebouwd worden, maar het is ook leuk om ze te sorteren, tellen of verstoppen. Het houten rollenspel speelgoed van Kiddeaus nodigt kinderen uit om hun fantasie te gebruiken en tot leuke verhaallijnen te komen waar ze bovendien allerlei vaardigheden van opsteken.

Houten rollenspel speelgoed

Houten speelgoed gaat generaties lang mee

Houten speelgoed is duurzaam, want het kan tegen een stootje en kan zomaar generaties lang meegaan. Het is toch een prachtig idee dat kinderen later hun eigen speelgoed door kunnen geven aan hun kinderen of zelfs kleinkinderen?

Het is makkelijk schoon te maken

Houten speelgoed dat een beetje smoezelig is geworden door plakkerige kinderhandjes heeft vaak al genoeg aan een natte doek om het weer als nieuw te maken. Eventueel kun je een biologisch sopje gebruiken. Droog het speelgoed na het schoonmaken wel goed af, anders trekt het vocht in het hout.

Het is veilig om mee te spelen

Last but not least: houten speelgoed is veilig voor kinderen om mee te spelen. Fabrikanten van houten speelgoed gebruiken natuurlijke materialen (ook voor het lijmen en verven) en het bevat geen schadelijke stoffen.