DUURZAAM | VRIJ VAN GELUID | GRATIS VERZENDING VANAF €45,-

Wat voor speelgoed koop je voor een schouwer?

In een eerdere blog hebben we het al eens gehad over de vier speeltypes: rauwers, douwers, bouwers en schouwers. Wanneer je op zoek bent naar duurzaam speelgoed, is het handig als je een indruk hebt van wat voor speeltype het kind is. Zo voorkom je dat je iets koopt dat helemaal niet bij de kleine past. Een rauwer doe je bijvoorbeeld geen plezier met een houten puzzel en een bouwer kan niet zoveel met een bal. Maar in deze blog focussen we op de schouwer: wat voor kind is de schouwer en wat voor speelgoed vindt dit speeltype nu eigenlijk leuk?

Schouwers: dromertjes met een levendige fantasie

Schouwers zijn kinderen die graag observeren en luisteren, maar ondertussen gaat er van alles in hun koppie om. Deze dromertjes hebben een rijke fantasie en gebruiken het liefst al hun zintuigen bij het spelen. Het zijn vaak gevoelige, enigszins introverte kindjes die best af en toe samen willen spelen, maar het vooral fijn vinden om hun eigen gang te gaan. Zo kunnen ze helemaal opgaan in hun eigen wereldje en zelf een spel bedenken, zonder dat ze dit aan iemand anders hoeven uit te leggen. Schouwers houden van verzamelen en mooi, gedetailleerd, of bijzonder speelgoed. Ze zijn er ook erg zuinig op, want ze hechten aan hun spulletjes. Wat dat betreft is duurzaam speelgoed perfect voor schouwertjes, want het is sterk en blijft lang mooi.

Leuk, speelgoed voor schouwers

Vooral speelgoed waarmee deze kindjes alleen kunnen spelen is erg geliefd. Denk bijvoorbeeld aan mooie poppen, zachte knuffels en speelgoedautootjes of andere voertuigen. Schouwers zijn graag creatief bezig en kunnen uren zoet zijn met teken- en knutselspullen, of een stel houten blokken waarmee van alles gebouwd kan worden. Met hun levendige fantasie maken ze de mooiste kunst- en bouwwerken. Houten spellen en puzzels, boekjes en speelgoed dat muziek maakt vallen eveneens in de smaak bij de schouwer.

Goki houten poppenhuis poppetje

 

Sinds 2022 zijn wij overgegaan alleen naar het houten rollenspel speelgoed. Kinderen doen graag hun ouders na denk aan koffie zetten, stofzuigen, eten koken, boodschappen doen maar ook papa of opa helpen met klusjes.

Waarom is rollenspel speelgoed zo goed voor jouw kindje? Het prikkelt de fantasie, stimuleert de taal ontwikkeling en belangrijk voor de sociale-emotionele ontwikkeling. De producten uit dit blog hebben wij niet meer in ons assortiment, maar verwijzen je graag naar de leuke ideeën met rollenspel speelgoed. Een prachtige unieke houten speelgoed collectie voor educatief en leuk spelen met je kinderen.

× Vragen? Start de chat