DUURZAAM • PERSOONLIJKE TOUCH • GRATIS VERZENDING VANAF €45,-

Wat voor speelgoed koop je voor een Douwer

Wat voor speelgoed koop je voor een Douwer

Speelgoed kopen voor een Douwer

In een eerdere blog bespraken we al waar je op moet letten bij het kopen van (duurzaam) speelgoed. Zo is natuurlijk de leeftijdscategorie van groot belang, maar daarnaast is het handig om te weten welk speeltype het kindje waarvoor je het speelgoed koopt is: rauwer, bouwer, schouwer of douwer. Ieder speeltype zegt iets over de aard van het kind, de daarbij behorende favoriete bezigheden en het bijpassende speelgoed. In dit kennisbankartikel vertellen we je meer over de douwers.

Douwers: zijn vindingrijk en eigenwijs

De douwer is een kind dat vindingrijk is, maar ook eigenwijs en in veel dingen geïnteresseerd. Deze eigenschappen leiden tot speelmogelijkheden en vaardigheden. Douwers zijn ook doorzetters. Ze zijn nieuwsgierig hoe iets werkt, wat kan je ermee en wat doe je ermee. Daarnaast zijn douwers ook denkers: ze houden van creatief speelgoed waarbij ze hun eigen verhaallijn maken. Speelgoed waarmee ze steeds iets nieuws kunnen maken valt ook goed in de smaak omdat ze dan weer andere mogelijkheden zien.

Het leukste speelgoed voor Douwers

Heb jij een douwer? Dit vinden ze leuk! Spelen met poppen, sommige kinderen voelen zich echter een beetje ongemakkelijk bij het ‘doen alsof’ en uiten zich makkelijker door een pop het woord te laten doen. In ons assortiment vind je allerlei mooie poppen voor het poppenhuis. Leuke is aan poppenhuis poppen je kan het steeds weer aanvullen met nieuwe houten poppenhuis poppetjes of accessoires zoals bijvoorbeeld een badkamer set. Dit speelgoed valt in de smaak van een Douwer.

Speelgoed voor een Douwer-Kiddeaus

Wat voor speeltype is het kind voor wie je speelgoed zoekt?

  • Schouwer dit zijn dromers met een rijke fantasie
  • Bouwer heeft graag de leiding, is graag creatief bezig en rollenspel spelen vindt een Bouwer ook leuk
  • Rauwer echte doeners die vooral graag buiten zijn
× Vragen? Start de chat