Wat is BPA

Bisfenol A, ook wel BPA genoemd, is een chemische stof. BPA zit voornamelijk in plastic producten, zoals plastic waterflessen en speelgoed. Als je uit een plastic flesje drinkt waar BPA in zit, kun je dit binnenkrijgen. En dit heeft effect op de hormoonhuishouding en is schadelijk voor de vruchtbaarheid. Zeker iets waar je je kinderen voor wilt behoeden. En gelukkig zijn hier ook genoeg mogelijkheden toe.

Duurzaam speelgoed

Voor je kinderen wil je zeker weten dat je speelgoed hebt waar geen BPA in zit verwerkt. Om dit zeker te weten, kun je onderop het speelgoed kijken. Hier staat altijd een teken van drie pijltjes die een driehoek vormen. Binnenin deze driehoek staat een cijfer. Als daar een 3 of een 7 staat vermeld, dan zit er mogelijk BPA in. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende opties voor speelgoed wat vrij is van BPA en weekmakers. En daarmee dan ook niet schadelijk voor je kleine spruit. Vaak is gifvrij, ecologisch of duurzaam speelgoed een goede keuze, maar het is verstandig om wel te controleren dat het ook echt geen BPA of weekmakers bevat.

Speelgoed

Er zijn verschillende merken die zich specifiek bezig houden met het produceren van speelgoed wat BPA vrij is. Voorbeelden van deze merken zijn Franck&Fischer, Plan Toys, Green Toys, Oli&Carol, Apple Park en Sophie de Giraf. Bij deze merken vind je eindeloos mooi speelgoed voor je kleintje waarmee hij/ zij dus 100% zeker veilig kan spelen. Ongeacht of je baby besluit dit in zijn mond te nemen. Want je wilt immers het allerbeste voor de kleintje. Zelf kan je kleine spruit nog geen keuzes maken, dus is het van belang dat jij dit met alle liefde van de wereld voor hem/ haar doet. In veel gevallen zie je dat ´speciale´ dingen ook een mooie prijskaartje hebben, maar bij bovenstaande merken is er ook heel prijsvriendelijk speelgoed te vinden. In de webshop van Kiddeaus vindt je duurzaam houten rollenspel speelgoed. Voor ieder wat wils!

Houten rollenspel speelgoed

BigJigs rode gereedschapsgordel-KiddeausClassic World houten speelgoed mixer-Houten speelgoed-speelgoedkeuken-Kiddeaus