Waarom niet teveel speelgoed aanbieden

Bied niet teveel speelgoed in één keer aan

Kinderen hebben in het algemeen behoorlijk veel speelgoed. En het ligt overal door de woonkamer of speelkamer verspreid. Als je het speelgoed goed gaat sorteren in bakken en ze af en toe wat geeft dan spelen de kinderen meestal twee keer zolang ermee. Te veel speelgoed zorgt voor te veel prikkels, afleiding en daardoor minder speelplezier.

Hoeveel speelgoed heeft een peuter nodig?

De geleerde zeggen een derde van de leeftijd in maanden binnen zijn bereik is voldoende. Dus een baby van 6 maanden heeft voldoende aan 2 speeltjes en een dreumes van 24 maanden 8 speeltjes. Natuurlijk zijn er kinderen die veel meer hebben en dat is ook helemaal niet erg.

Wissel speelgoed regelmatig af

Doordat kinderen meestal teveel speelgoed hebben of net jarig zijn geweest. Kun je het beste het speelgoed gedoseerd aanbieden. Sorteer alles in bakken en label deze speelgoedbakken, zo leert jouw kindje ook welk speelgoed in welke speelgoedbak het hoort. Deze speelgoedbakken kan je dagelijks, wekelijks of maandelijks opwisselen en zo hebben ze altijd weer wat nieuws om mee te spelen.

Houten speelgoed als decoratie in de kinderkamer

Zet het mooie (houten) speelgoed juist in het zicht bijvoorbeeld die mooie auto, hobbelpaard of die leuke houten trein die je hebt gekregen in je kraamweek!. Gebruik deze items om de kinderkamer mee te stijlen. Staat leuk op de vensterbank of in een hoek, zo maak je er een gezellige kinderkamer van.

Blog: Maak speelgoed opruimen een onderdeel van spelen!

Wij hebben een blog geschreven met 10 tips hoe je het beste samen met je kind het speelgoed kan opruimen en sorteren. Lees hier verder.

Houten speelgoed-3 jaar-Kiddeaus