Vrolijk en duurzaam speelgoed voor je kindje

Hip en verantwoord speelgoed

Wil je graag bewust omgaan met het kopen van speelgoed, maar vind je ‘ verantwoord’ speelgoed er soms wat saai uitzien?

Misschien is het merk Green Toys dan iets voor jou! Dit Amerikaanse speelgoedmerk maakt namelijk alleen gebruik van milieuvriendelijke materialen, zoals gerecycled plastic van melkflessen. Dus geen twijfelachtige stoffen als BPA,PVC, weekmakers of coatings, wat je kindje in de mond kan krijgen. Wel zo veilig. En natuurlijk ziet het speelgoed er prachtig uit, met vrolijke kleuren en stijlvolle vormen.

Op weg naar een groenere wereld

Bij het vervaardigen van gangbaar speelgoed wordt vaak gebruik gemaakt van fossiele oliën en materialen die (waarschijnlijk)onveilig zijn voor kinderen, zoals BPA (Bisphenol-A). Het speelgoed van Green Toys is gemaakt van duurzaam HDPE (high density polyethyleen), een van de veiligste en schoonste soorten plastic. De uitstoot van broeikasgassen wordt verminderd door alleen gerecycled materiaal te gebruiken. Over de kleinste details is nagedacht. Zo is er gebruik gemaakt van soja-inkt in plaats van de gangbare variant. In de staat Californië, waar het bedrijf is gevestigd, gelden de strengste milieu- en veiligheidswetten, het speelgoed is dus aan verschillende extra testen onderworpen. Kortom, dit verantwoorde speelgoedmerk wil werken aan een betere en groenere wereld. Met jouw speelgoedkeuze kun jij hier ook een steetje aan bijdragen.

Een breed assortiment vrolijk en duurzaam speelgoed voor je kindje

Green Toys heeft een groot aanbod vrolijk en duurzaam speelgoed voor verschillende leeftijden. En het is ook nog eens hartstikke duurzaam! Zo is er een grote keuze in voertuigen: van brandweerauto’s tot vliegtuigen in alle kleuren van de regenboog. Ook zijn er veel speeltjes geschikt voor realistisch spel, zoals theeserviezen, pannensets en speelgoed voor in de zandbak. De speelgoedontwikkelaars maken ook speelgoed voor de allerkleinsten, zoals bijtringen en stapeltorens. Handig om te weten: als het speelgoed vies is geworden, kan het makkelijk schoongemaakt worden in de vaatwasser.

 

Sinds 2022 zijn wij overgegaan alleen naar het houten rollenspel speelgoed. Kinderen doen graag hun ouders na denk aan koffie zetten, stofzuigen, eten koken, boodschappen doen maar ook papa of opa helpen met klusjes.

Waarom is rollenspel speelgoed zo goed voor jouw kindje? Het prikkelt de fantasie, stimuleert de taal ontwikkeling en belangrijk voor de sociale-emotionele ontwikkeling. De producten uit dit blog hebben wij niet meer in ons assortiment, maar verwijzen je graag naar de leuke ideeën met rollenspel speelgoed. Een prachtige unieke houten speelgoed collectie voor educatief en leuk spelen met je kinderen.