Speelgoed kopen voor een rauwer: dit is favoriet

In een eerdere blog bespraken we al waar je op moet letten bij het kopen van (duurzaam) speelgoed. Zo is natuurlijk de leeftijdscategorie van groot belang, maar daarnaast is het handig om te weten welk speeltype het kindje waarvoor je het speelgoed koopt is: rauwe, bouwer, schouwer of douwer. Ieder speeltype zegt iets over de aard van het kind, de daarbij behorende favoriete bezigheden en het bijpassende speelgoed. In dit kennisbankartikel vertellen we je meer over de rauwer.

 

Rauwers: bezige baasjes die niet graag stilzitten

De rauwer is een kind dat graag bezig is en (letterlijk) ruimte nodig heeft. Stil zitten of zijn, vindt dit speeltype moeilijk en ook ingewikkelde spelletjes die lang duren zijn niet besteed aan rauwers. Actie en beweging, dat is wat ze leuk vinden! Buiten op avontuur gaan, actie-reactie spelletjes, speelgoed dat ze zelf in beweging kunnen zetten; allemaal dingen die in het straatje van de rauwer passen.

Het leukste speelgoed voor rauwers

Wanneer het ook maar eventjes kan, is de rauwer buiten te vinden. Buitenspeelgoed dat bij de actieve aard van dit speeltype aansluit is bijvoorbeeld een springtouw, een bal, een schommel, stoepkrijt, of zand-/strandspeelgoed. Regent het dat het giet? Dan is er voor de rauwer binnen ook genoeg te doen. Op Kiddeaus.nl vind je allerlei voertuigen die rauwers zelf in beweging kunnen brengen en ook grote houten blokken om mee te bouwen, of een houten treinset vallen bij deze kinderen in de smaak. Heeft jouw rauwer ook een artistiek kantje? Dan is vingerverven een leuke activiteit. Lekker kliederen en snel resultaat!

 

Sinds 2022 zijn wij overgegaan alleen naar het houten rollenspel speelgoed. Kinderen doen graag hun ouders na denk aan koffie zetten, stofzuigen, eten koken, boodschappen doen maar ook papa of opa helpen met klusjes.

Waarom is rollenspel speelgoed zo goed voor jouw kindje? Het prikkelt de fantasie, stimuleert de taal ontwikkeling en belangrijk voor de sociale-emotionele ontwikkeling. De producten uit dit blog hebben wij niet meer in ons assortiment, maar verwijzen je graag naar de leuke ideeën met rollenspel speelgoed. Een prachtige unieke houten speelgoed collectie voor educatief en leuk spelen met je kinderen.

Lees ook andere blogs:

Houten gereedschapskist-3 jaar-Kiddeaus
Waar moet ik op letten bij het kopen van speelgoed