DUURZAAM | VRIJ VAN GELUID | GRATIS VERZENDING VANAF €45,-

Houten speelgoed schoonmaken

Houten speelgoed schoonmaken? Wij hebben een paar tips voor je. Speelgoed van hout is ecologisch en duurzaam. Het natuurlijke materiaal prikkelt de fantasie van je kind en zorgt voor creativiteit. Houten speelgoed gaat jaren mee en zo nu en dan een schoonmaakbeurt kan dan dan ook geen kwaad. Speelgoed onderhouden zorgt voor een langere levensduur en zo blijft het speelgoed langer mooi. Het schoonmaken van houten speelgoed vergt wel wat aandacht. Met onze tips is dat geen probleem.

 

Kies de juiste schoonmaakmiddelen

Houten speelgoed verdient een milde schoonmaak om beschadiging te voorkomen. Krijg je het houten materiaal niet goed schoon met een vochtige doek wat water? ga dan aan de slag met groene zeep. Verdun dit eventueel met water. Als je kinderen hebt, weet je ongetwijfeld dat babydoekjes je grote redder in nood zijn. Dat geldt ook voor houten speelgoed schoonmaken. Kleine vlekken op het hout verwijder je eenvoudig met een babydoekje. Speelgoed van onbewerkt hout kan niet goed tegen water. Maak het daarom na het schoonmaken goed droog. Droog het niet met een föhn of in de oven, want dan kan het hout kromtrekken. Een laklaagje op het speelgoed biedt wat meer bescherming. Heeft je houten speelgoed geen laklaagje, smeer het dan na de schoonmaak in met een natuurlijke olie of bijenwas. Zo is het net wat beter bestand tegen vuil. Dit helpt ook om eventuele kleuren weer wat op te halen.

 

Ontsmetten van houten speelgoed

Je baby heeft het speelgoed nogal eens in de mond. Het is dan prettig om het speelgoed te kunnen ontsmetten. Gebruik hiervoor azijn. Dit doodt nagenoeg alles bacteriën en het overgrote deel van de ziektekiemen en schimmels. Verdun de azijn met twee delen water. Ook chloor kan je gebruiken als ontsmettingsmiddel voor speelgoed van hout. Meng een klein scheutje bleek met een liter kokend water. Wacht vijf minuten en ga vervolgens aan de schoonmaak.

Wil je meer weten over houten speelgoed schoonmaken lees dan hier ons blog verder.

Houten eieren voor het speelgoedkeukentje:

houten eieren-houten speeleten-speelgoedkeuken-Kiddeaus Eichhorn houten eieren-houten speelgoed-houten speeleten-Kiddeaus Houten eieren-BigJigs-houten speelgoed-houten speeleten-Kiddeaus

× Vragen? Start de chat