Een uiltje knutselen

Een uiltje knutselen-Kiddeaus

Knutselen, wie houdt er niet van. Mijn kids in ieder geval wel. Naast vrij knutselen is het soms ook erg leuk om met een kant en klaar pakketje te werken. Helemaal nu de herfst zijn intrede doet en op druilerige dagen de kids zich vaker binnen moet kunnen vermaken. Een pakketje is dan ideaal om even uit de kast te trekken.

Mijn lieftallige assistente a.k.a. dochter Naomi mocht een geweldig leuk knutsel pakketje van Kiddeaus uitproberen. Kiddeaus wordt gerund door Esther Jacobs. Moeder van een heus testpannel van 4 kids. Ideaal met een shop boordevol kids producten. Deze webshop staat vol met leuk en verantwoord speelgoed.

Je vindt er een breed assortiment met verschillende categorieën: Green toys, Marbotic, houten speelgoed, speelkettingen, slabbetjes met tekst en Tutpopjes/Labeldoekjes.  Wanneer is het een verantwoord speeltje? Neem nou de serie van Green Toys. Dit is een milieuvriendelijk merk, welke gebruik maakt van gerecycled materiaal. De producten zijn BPA-vrij, vrij van weekmakers en bevatten daarnaast geen melamine, PVC en lood. Veilig en verantwoord voor je eigen kids en als cadeautje natuurlijk.

Op de site staan diverse verschillende knutselboeken. Wij gingen aan de slag met het leuke knutselpakket Sok vriendjes. Dit alles in 1 pakket is naast de materialen aangevuld met een handig stappenplan boekje.

knutselen
benodigdheden uiltje knutselen

Ook staan er nog andere variaties in zoals een zebra en een bij. Ook deze zou je kunnen maken als je zelf beschikt over een klein assortimentje knutselspullen. Het handige is namelijk dat achterin het boekje mallen zitten van alle losse onderdelen.

De producten horende bij dit specifieke uiltje pakket  zijn al op maat en je hoeft alleen van de sok nog delen af te knippen. Het werkt veilig door de stompe naald dus ook voor de iets jongere kinderen zeker te doen, eventueel met een beetje hulp. Het stappenplan is naast tekst vergezeld door duidelijke foto’s dus wanneer je kindje nog niet zo goed kan lezen hoeft dit ook niet meteen een probleem te zijn.

stap 1- uiltje knutselen
stap 2 - uiltje knutselen
stap 3
stap 4
stap 5
laatste stap

Hier het eindresultaat inclusief trotse dochter. Deze dame van 9 had er geen hulp bij nodig dus kon goed zelfstandig werken.

Inmiddels staat deze versie te pronken op het nachtkastje. Op naar het volgende leuke project!

Sinds 2022 zijn wij overgegaan alleen naar het houten rollenspel speelgoed. Kinderen doen graag hun ouders na denk aan koffie zetten, stofzuigen, eten koken, boodschappen doen maar ook papa of opa helpen met klusjes.

Waarom is rollenspel speelgoed zo goed voor jouw kindje? Het prikkelt de fantasie, stimuleert de taal ontwikkeling en belangrijk voor de sociale-emotionele ontwikkeling. De producten uit dit blog hebben wij niet meer in ons assortiment, maar verwijzen je graag naar de leuke ideeën met rollenspel speelgoed. Een prachtige unieke houten speelgoed collectie voor educatief en leuk spelen met je kinderen.

Lees ook andere blogs

6 leuke dingen om te doen met wasco-Kiddeaus

6 knutseltips met wasco

6 knutseltips met wasco Wasco’s of waskrijtjes zijn vaak de eerste tekenspulletjes die kinderen in hun handjes krijgen. Het is dan ook heerlijk knutselmateriaal om kleurrijke tekeningen mee te maken. Maar er zijn nog meer leuke dingen die je met wasco kunt

Lees verder »
Moederdag-Kiddeaus

Zeven knutseltips voor Moederdag

Zeven knutseltips voor Moederdag De tweede zondag van mei staat ieder jaar in het teken van Moederdag en 9 mei is het weer zover. Moederdag is natuurlijk niet compleet zonder een ontbijtje op bed en een lief cadeautje. Vooral presentjes

Lees verder »
6 tips voor de herfst

6 tips voor de herfst

6 tips voor de herfst De herfst is een grillig jaargetijde. Het ene moment zijn de kinderen nog lekker buiten aan het spelen in het najaarszonnetje en het volgende moment jaagt een enorme plensbui ze naar binnen. Dit maakt het

Lees verder »