Duurzame cadeautjes voor een jongen van 4 jaar

Je kind is (bijna) 4 jaar. De vierde verjaardag van je kind is een bijzondere mijlpijl, want vanaf die dag mag hij naar de basisschool. Je peuter is nu kleuter. En dat ga je merken! Daarom geef ik je in deze blog tips voor duurzame cadeautjes die geschikt zijn voor een jongen van 4 jaar.

Hoe spelen kinderen van 4 jaar?

Kinderen vanaf deze leeftijd beginnen nu echt met elkaar te spelen. Ze gebruiken het zelfde speelgoed, krijgen een verhaallijn en reageren op elkaar. Ze snappen nu ook dat ze tijdens een rollenspel iemand missen. In je eentje bijvoorbeeld doktertje of tandarts spelen is een stuk minder leuk dan wanneer je vriendje de patiënt wil spelen.

Doktersjas-Kiddeaus

Wat voor speeltype is mijn kind

Hoe is jouw kind? Open, gesloten, meegaand of bazig? Weet je het nog niet zo goed dat kan hieronder leggen we de verschillende type kind even uit. 

Open kind

Op straat lacht en begroet hij elke voorbijganger en op visite/feestjes of in de speeltuin kan hij makkelijk contacten maken. In de winkel is die ook niet verlegen als er wat aan hem gevraagd wordt. Is jouw zoon boos, verdrietig of blij dat kun je gemakkelijk bij hem zien. Door dat je een open kind heb krijgen ze veel indrukken mee en soms weten ze daar geen raad mee. En kunnen ze daardoor vrij druk worden. Probeer dan even een rust moment te maken. En leg stap voor stap uit wat jullie vandaag gaan doen.

Gesloten kind

Als je ergens op bezoek bent of jij krijgt bezoek en je zoon komt bij je zitten en kijkt rustig de kat uit de boom. Lekker zo laten dat hebben ze even nodig en is helemaal niet erg. Op een gegeven moment gaan ze wel ergens rustig in een hoekje spelen!

Meegaand kind

Jouw zoon laat andere kinderen altijd bepalen wat ze gaan spelen en sputteren nooit tegen. Opeens kan een meegaand kind opeens heel boos worden, natuurlijk een goed teken. Op een gegeven moment hebben ze teveel opgekropt en moet het er even uit komen. Meegaande kinderen houden ook niet van stoeien en proberen ruzies altijd te vermijden.

Probeer je zoon niet meteen in bescherming te nemen, zo leert hij nooit voor zichzelf opkomen.

Bazig kind

Staat jouw zoon graag de boel te regelen? Ondernemend, expressief en dominant? Maar wees alert op zijn bazige kant. Geef hem duidelijk grenzen aan zonder een lach. Ze kunnen best door drammen en dat is niet altijd plezierig maar buig dan vooral niet, want dat hebben ze gauw door dat het zo werkt, en gaat hij vaker dit gedrag tonen.

Duurzame cadeautjes voor een jongen van 4 jaar

Los van de vier speeltypes die we hierboven beschreven hebben zul je zien dat de meeste kinderen van 4 jaar het leuk vinden om met herkenbaar materiaal te spelen. Vooral speelgoed wat het rollenspel stimuleert doet het goed. Denk bij het vullen van het verlanglijstje dus ook eens aan speelgoed zoals poppenhuis poppetjes en speeleten voor het speelgoedkeukentje.

Hieronder zie je een aantal suggesties voor duurzame cadeautjes voor een jongen van 4 jaar.

Maak je verlanglijstje op Kiddeaus.nl

We maken het je natuurlijk graag gemakkelijk om de leukste duurzame cadeaus voor een jongen van 4 jaar bij elkaar te zoeken en te delen. In de webshop kun je producten op je verlanglijstje zetten en dit lijstje delen met iedereen die je maar wilt.

Je zult merken dat veel gasten het prettig vinden om gericht iets te kunnen kopen in plaats van zelf op zoek te moeten naar een passend cadeau.

Hulp bij het uitzoeken van een cadeau?

Heb je interesse om duurzaam cadeau voor een 4 jarige in onze webshop te kopen? Heb je vragen of wil je graag meer weten over het duurzaam speelgoed dat je bij ons kunt bestellen? Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar met goed advies bij het aanschaffen van kinderspeelgoed in onze webshop. Niets is fijner dan de juiste, verantwoorde, duurzame aankoop te doen, die geheel aansluit op jouw wensen.

Lees ook andere blogs