Duurzame cadeautjes voor een jongen van 3 jaar

Cadeautjes kopen voor jonge kinderen kan soms best lastig zijn. Ze hebben vaak al veel speelgoed van bijvoorbeeld een oudere broer of zus of weten eigenlijk nog niet zo goed wat ze echt leuk vinden. Daarnaast wil je ook niet iets geven wat snel kapot gaat. Daarom geef ik je in deze blog tips voor duurzame cadeautjes die geschikt zijn voor een jongen van 3 jaar.

Hoe spelen kinderen van 3 jaar?

Wanneer kinderen 3 jaar worden zie je het spel ook echt veranderen. Kinderen maken rond deze leeftijd natuurlijk ook een aantal grote stappen in hun ontwikkeling. Ze gaan actiever spelen en er komt meer rollenspel in hun activiteiten. Nog steeds is doen-alsof een grote favoriet maar je ziet ook hun sociale vaardigheden zich razendsnel ontwikkelen en samen spelen met nieuw gemaakte vriendjes hoort er nu ook steeds meer bij. 

Rond het derde levensjaar zie je ook dat kinderen enorme vooruitgang doormaken in hun motorische ontwikkeling. Ze leren fietsen (met of zonder zijwieltjes), kunnen zichzelf aan en uitkleden en ze gaan netter kleuren en tekenen. Een ideaal moment om daar met het speelgoed dus op in te spelen!

Houten werkbank-houten speelgoed-houten gereedschap-Kiddeaus

Wat voor speeltype is mijn kind?

Om speelgoed te uit te zoeken wat echt voor jouw kind geschikt is, is het goed om te kijken hoe het speelt. We onderscheiden 4 speeltypes met elk hun eigen kenmerken en dus ook bijpassend speelgoed.

De bouwer

De bouwer neemt in het spel graag de leiding. Hij houdt van creatief bezig zijn en is in een rollenspel helemaal op zijn plek. Denk bij een bouwer maar aan gereedschap of een keukentje waarbij hij echt dat rollenspel kan nabootsen.

De schouwer

De dromers vallen onder het speeltype schouwer. Zij hebben een rijke fantasie. Voor hen is open-ended speelgoed heel fijn zodat ze vrij zijn hoe ze ermee spelen. Sensory play, tekenspullen of puzzels zijn voor de schouwer ook altijd een goed idee.

De rauwer

Deze knul is niets bang om vies te worden. Hij speelt graag buiten en is onderzoekend en ondernemend. Rauwers houden van grotere voorwerpen die direct impact maken of waar ze zelf mee kunnen bewegen. Tractors, grote blokken of fietsen passen goed bij hem.

De douwer

De bouwers zijn echt die actieve, creatieve types die zich goed kunnen vermaken met speelgoed waar ze hun eigen verhaal bij kunnen vertellen. Deze jongens zoeken naar mogelijkheden, zijn breed geïnteresseerd en bedenken zelf hoe iets moet of kan. Voor hen is constructiemateriaal altijd een goed plan.

Duurzame cadeautjes voor een jongen van 3 jaar

Los van de vier speeltypes die we hierboven beschreven zul je zien dat de meeste kinderen van 3 jaar het leuk vinden om met herkenbaar materiaal te spelen. Vooral speelgoed wat het rollenspel stimuleert doet het goed. Denk bij het vullen van het verlanglijstje dus ook eens aan speelgoed zoals een werkbank met gereedschap of keukenspulletjes. Je maakt het spel helemaal af met bijpassende verkleedkleren en accessoires zoals een bouwhelm of gereedschapgordel.

Daarnaast speelt bewegen ook een steeds grotere rol en is het spelen met speelgoed waar ze lekker kunnen bewegen ook altijd heel welkom. Hieronder zie je een aantal suggesties voor duurzame cadeautjes voor een jongen van 3 jaar.

Maak je verlanglijstje op Kiddeaus.nl

We maken het je natuurlijk graag gemakkelijk om de leukste duurzame cadeaus voor een jongen van 3 jaar bij elkaar te zoeken en te delen. In de webshop kun je producten op je verlanglijstje zetten en dit lijstje delen met iedereen die je maar wilt. 

Je zult merken dat veel gasten het prettig vinden om gericht iets te kunnen kopen in plaats van zelf op zoek te moeten naar een passend cadeau. Daarnaast is het voor jezelf natuurlijk ook een handig geheugensteuntje!

Hulp nodig bij het uitzoeken van een cadeau voor een 3 jarige?

Kom je er toch niet uit met een cadeau of vind je het lastig om een keuze te maken voor een bepaald stuk duurzaam speelgoed? Je mag me altijd om advies vragen. Stuur me dan gerust een berichtje via de onderstaande kanalen.

Volg Kiddeaus ook op Facebook, Instagram en Pinterest

Lees ook andere blogs

Houten speelgoed-3 jaar-Kiddeaus

Kiddeaus top 3 voor kinderen van 3 jaar

Kiddeaus top 3 voor kinderen van 3 jaar Wat vliegt de tijd voorbij, het klinkt zo cliché maar het klopt helemaal. Verjaardag datum geprikt, uitnodigingen verstuurd en daar komt de grote vraag van de familie en vrienden; wat staat er

Lees verder »