Creatieve en leerzame tips voor kinderen

Creatieve en leerzame tips voor kinderen

Wat is het leuk en gezellig om creatief met je kinderen bezig te zijn. In tijden van de coronacrisis, is het goed om elkaar inspiratie te geven van leuke spelletjes met speciale tips. Met binnen- en buitenspelen is het fijn om weer nieuwe ideeën te krijgen, zeker in de ‘blijf thuis’ weken. Nu zijn we weer zover dat de kinderen naar school gaan. Via webwinkel Kiddeaus blijf ik op zoek naar exclusief speelgoed en alles voor te knutselen. Maar in deze periode heb ik ook een E-book geschreven over gezellige en leerzame tips, die je samen met je kinderen kan doen. In het E-book kan je ze allemaal bekijken, hier wil ik graag de Top 5 tips met je delen. Voor een gezellige, creatieve zonnige zomer in en om het huis in ons Holland.

Creatieve tips-Kiddeaus

Creatieve tips met kinderen

Het is zo leuk en goed om samen creatief bezig te zijn en te blijven. Mijn tips heb ik daarom onderverdeeld in zes categorieën. Hierin zijn veel leuke ideeën verder uitgeschreven. Ik hoop je hiermee fijne inspiratie te geven in deze periode, maar ook in tijden van slecht weer, of wanneer je op zoek bent naar iets nieuws. Met leuke spelletjes voor binnen en buiten, nieuwe spelactiviteiten, samen creatief knutselen, over bakken en koken. Maar ook handige tips die ik met je wil delen. Voor heel veel inspiratie en voor een lange,creatieve en leerzame tips voor kinderen in de zomer.

Tip 1: Maak een tekening met stoepkrijt

In deze periode is stoepkrijt zo populair geworden. Overal zie je leuke tekeningen met heel veel hartjes. Hier worden we toch allemaal blij van? Onze mooie ecologische stoepkrijt is gemaakt van zuivere grondstoffen en kan zonder zorgen gebruikt worden, door kleine kinderen. Ons stoepkrijt is verkrijgbaar met of zonder glitters. Heb je hier al een leuke foto van gemaakt? Deze zijn altijd welkom, zo kan ik jullie fijne inspiratie weer verder doorgeven.

Tip 2: Buitenspelen in de zomer

Dit jaar zal de vakantie zeker anders gaan worden. Met langzaam wat meer mogelijkheden, dan wel in ons eigen mooie Nederland. Graag geef ik je leuke tips voor een middagje picknicken, spelen met water en zand, springen als een kangoeroe tot echte waterpret. Maar wist je dat je met een eigen moestuintje ook uren lang samen bezig kunt zijn? Kinderen leren hier veel van, het zaden van nieuwe plantjes en de dagelijkse verzorging als ze groter zijn.

Tip 3: Samen bakken en koken

Een gezellige activiteit binnen is het bakken en koken met kinderen. Leuk en gezellig, maar vooral met een lekker resultaat. Maar er is meer dan alleen dat, je kind leert ook lezen en schrijven. Denk aan de hoeveelheid water, bloem met lekkere gezonde appels. Ook de fijne motoriek zal verder ontwikkeld worden. Bedenk samen hoe je met de kinderen in de keuken bezig kan zijn, ga je voor de milkshake, pannenkoeken of hartige taart recept?

Tip 4: Tijd voor leuke spelletjes

Na de gezellige tijd in de keuken gaan we verder met leuke spelletjes. En dat zijn er veel, heb jij ze al gelezen in het E-book? Spelletjes spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van alle leeftijden. Mets pelletjes zal je kind leren oplossend denken. Het is goed voor de taal en motorische ontwikkeling. Ik heb veel soorten gezellige spelletjes voor binnen- en buiten voor je verzameld. Welk spel is het leukste? Van vroeger en van nu zijn ze samengebracht.

Top 5: Creatief en knutselen thuis

De ontwikkeling van kinderen is erg belangrijk en creativiteit speelt hierbij een grote rol. Via onze gratis download vertel ik waarom creativiteit voor kinderen zo belangrijk is. In de webwinkel knutselen we samen graag, zijn we altijd op zoek naar leuke creaties. Het is goed voor de motoriek, maar vooral leuk en gezellig om samen te doen. Werk vanuit een thema, hier kan je zoveel creativiteit laten zien. Kinderen leren meer probleem oplossend werken.

Download gratis ons E-book

Heb ik je al fijne inspiratie kunnen geven, ook voor deze lente en zomer? Het E-book staat als cadeau voor je klaar, download het gratis. Zo blijf  je op de hoogte van onze leuke acties en nog meer creatieve knutsel ideeën. Lees je gezellig mee? Bekijk hier alle leuke tips in de webshops voor knutselen en een grote collectie aan duurzaam houten speelgoed.

Sinds 2022 zijn wij overgegaan alleen naar het houten rollenspel speelgoed. Kinderen doen graag hun ouders na denk aan koffie zetten, stofzuigen, eten koken, boodschappen doen maar ook papa of opa helpen met klusjes.

Waarom is rollenspel speelgoed zo goed voor jouw kindje? Het prikkelt de fantasie, stimuleert de taal ontwikkeling en belangrijk voor de sociale-emotionele ontwikkeling. De producten uit dit blog hebben wij niet meer in ons assortiment, maar verwijzen je graag naar de leuke ideeën met rollenspel speelgoed. Een prachtige unieke houten speelgoed collectie voor educatief en leuk spelen met je kinderen.

Lees ook andere blogs

Stappenplan kijkdoos maken

In 3 stappen je eigen kijkdoos knutselen

Knutsel je eigen kijkdoos! In 3 stappen je eigen kijkdoos knutselen Zit het weer een keertje wat tegen, dan hebben wij van Kiddeaus een leuk idee voor alle kids; In 3 stappen je eigen kijkdoos knutselen! Je ondersteunt de creatieve

Lees verder »
6 leuke dingen om te doen met wasco-Kiddeaus

6 knutseltips met wasco

6 knutseltips met wasco Wasco’s of waskrijtjes zijn vaak de eerste tekenspulletjes die kinderen in hun handjes krijgen. Het is dan ook heerlijk knutselmateriaal om kleurrijke tekeningen mee te maken. Maar er zijn nog meer leuke dingen die je met wasco kunt

Lees verder »
6 tips voor de herfst

6 tips voor de herfst

6 tips voor de herfst De herfst is een grillig jaargetijde. Het ene moment zijn de kinderen nog lekker buiten aan het spelen in het najaarszonnetje en het volgende moment jaagt een enorme plensbui ze naar binnen. Dit maakt het

Lees verder »