DUURZAAM | VRIJ VAN GELUID | GRATIS VERZENDING VANAF €45,-

BigJigs

BigJigs: van handgemaakte houten puzzels tot speelgoedimperium

Het verhaal van BigJigs begint in 1985. In zijn schuurtje in Kent, Engeland, maakt leraar Peter Ireland houten puzzels, die hij en zijn vrouw Liz (eveneens leraar) verkopen op creatieve beurzen in het Verenigd Koningrijk. Nu, ruim 35 jaar later, wordt eht speelgoed van BigJigs gedistribueerd naar meer dan negentig landen en hebben zoons Sam en Tom naast hun ouders zitting genomen in de directie van het bedrijf. Een echt familiebedrijf dus. Het assortiment van BigJigs is tegenwoordig veel uitgebreider dan alleen puzzels, maar het speelgoed van dit merk heeft één belangrijke gemene deler: kinderen steken er altijd iets van op, uiteenlopend van motorieke vaardigheden tot ritmegevoel.

Puzzels, treinsets en keukenspulletjes

Bij Kiddeaus.nl zijn we erg fan van het houten speelgoed van BigJigs. Duurzaam speelgoed voor kinderen vanaf 3 jaar. En dit merk heeft ook allerlei houten speelgoed dat kleine keukenprinsen en -prinsessen aan zal spreken, zoals een mooie verjaardagstaart, een gezellig kaasplankje en verschillende stukken fruit, inclusief een leuk schort.

Duurzaam en veilig speelgoed

Het hardhout dat wordt gebruikt in het speelgoed van BigJigs is afkomstig van rubberbomen uit het Verre Oosten. Na zo’n 25 tot 30 jaar beginnen deze bomen minder rubber te produceren, waarna ze vervangen worden door nieuwe exemplaren. In het speelgoed van BigJigs krijgt het hout van deze rubberbomen een mooie bestemming en doordat het hardhout is, blijft het speelgoed lang mooi én kan het tegen een stootje. De vrolijke kleuren komen van kindvriendelijke (gifvrije) verf, want jonge kindjes mogen graag de wereld verkennen met hun mondje. En natuurlijk wordt het speelgoed van dit merk aan allerlei veiligheidstesten onderworpen, zodat je het met een gerust hart aan jouw kleintje kunt geven.

Toont alle 9 resultaten

× Vragen? Start de chat