6 leuke dingen om te maken met kids voor Pasen

Binnenkort is het weer Pasen. Een mooie gelegenheid om samen met je kleine aan het knutselen te slaan! We geven je graag wat tips voor leuke knutselprojecten.

1. Paashazen stempelen met wc-rolletjes

Wc-rolletjes zijn altijd leuk knutselmateriaal en voor Pasen kun je ze ook prima gebruiken. Vouw een rolletje in de lengte aan een zijde tot een punt en jullie hebben het eerste oor. Dit herhaal je voor het andere oor en met wat lijm maak je eerst de oren aan elkaar vast en vervolgens lijm je die aan een ander wc-rolletje. Klaar is de paashaasstempel! Nu nog wat verf en (gekleurd) papier en jullie kunnen beginnen met het make van jullie kunstwerkjes.

2. Paaseieren schilderen

Eieren schilderen is toch dé traditie met Pasen. Je kunt de eieren eerst koken en dan beschilderen, of maak er boven en onder een gaatje in en blaas de eieren leeg. Als jullie hardgekookte eieren gebruiken, laat ze dan wel eerst goed afkoelen, zodat de verf goed pakt. Omdat eierschaal vrij poreus is, kan het zijn dat het ei wat kleurstof van de verf of viltstift opneemt. Het gaat echter om zeer kleine hoeveelheden en zolang je ecologische verf of stiften gebruikt kan dit echt geen kwaad. Wie maakt het mooiste ei?

3. Een paasmandje maken

De eitjes die de paashaas heeft verstopt moeten natuurlijk ergens in verzameld worden! Een leeg conservenblik toveren jullie met behulp van wat (crêpe) papier en verf om tot een schattig paasmandje.

4. Eierdoppen van klei

En dan moeten die eitjes natuurlijk ook nog een dopje hebben om in te staan op de ontbijttafel. Met klei kunnen jullie (vrijwel) iedere vorm maken die jullie maar willen, bijvoorbeeld een eierdopje met grote paashaasoren, of een dopje in de vorm van een kip. Als de klei hard is geworden, kunnen jullie de eierdop beschilderen. Mocht je geen klei in huis hebben, dan kun je trouwens ook zoutdeeg gebruiken.

 

5. Paasplacemats

Een simpel knutselwerke dat je ook met jonge kindjes kunt doen: zelf placemats maken. Alles wat je nodig hebt, is enkele vellen (gekleurd) papier en stiften, kleurpotloden of vingerverf. Maak bijvoorbeeld een vrolijk voorjaarstafereeltje met bloemen, of ga voor paashaasjes en bont gekleurde eieren. Dat fleurt het paasontbijt zeker op!

6. Een paaskuikentje knutselen

Een ei hoort erbij, maar een kuikentje toch ook? Een pompom of pompoentje doet dienst als het lijfje van het kuiken. Je kunt deze maken met behulp van twee kartonnen cirkels, maar het kan desnoods ook met je vingers of een vork. Plak op het pompoentje een snaveltje en pootjes van gekleurd papier. De oogjes kun je ook van papier maken, of gebruik van die leuke wiebeloogjes.

Mocht je nog niet genoeg inspiratie hebben opgedaan voor knutselprojecten voor Pasen, kijk dan zeker eens op Pinterest. Hier vind je nog veel meer toffe ideeën voor knutselwerkjes die jullie kunnen maken!

Liefs,

Esther

Sinds 2022 zijn wij overgegaan alleen naar het houten rollenspel speelgoed. Kinderen doen graag hun ouders na denk aan koffie zetten, stofzuigen, eten koken, boodschappen doen maar ook papa of opa helpen met klusjes.

Waarom is rollenspel speelgoed zo goed voor jouw kindje? Het prikkelt de fantasie, stimuleert de taal ontwikkeling en belangrijk voor de sociale-emotionele ontwikkeling. De producten uit dit blog hebben wij niet meer in ons assortiment, maar verwijzen je graag naar de leuke ideeën met rollenspel speelgoed. Een prachtige unieke houten speelgoed collectie voor educatief en leuk spelen met je kinderen.

Lees ook andere blogs

6 leuke dingen om te maken met kids voor Pasen

6 leuke dingen om te maken met kids voor Pasen

Binnenkort is het weer Pasen. Een mooie gelegenheid om samen met je kleine aan het knutselen te slaan! We geven je graag wat tips voor leuke knutselprojecten. 1. Paashazen stempelen met wc-rolletjes Wc-rolletjes zijn altijd leuk knutselmateriaal en voor Pasen

Lees verder »