5 Tips voor een regenachtige dag

5 Tips voor een regenachtige dag

5 Tips voor een regenachtige dag

Wij zijn natuurlijk de afgelopen tijd ontzettend verwend met het mooie weer, en vrijwel elke dag kunnen de kids lekker buitenspelen. Zo’n regenachtige dag kan best een uitdaging zijn want de verveling slaat gauw toe. Je kent het wel…. Mam, ik verveel me wat kan ik doen? Heb je een klusje voor mij? Kan ik ergens mee helpen? Gelukkig komt dit hier niet zo vaak voor en kunnen ze prachtig spelen. Komt misschien ook dat we een groot gezin zijn en met elkaar spelen.

Met deze 5 tips kan je de kinderen lekker bezig houden tijdens een regenachtige dag.

 

Tip 1: Knutselbundels

Regen en kou, heerlijk weer om gezellig lekker warm binnen een dagje te knutselen! Goed voor de creatieve ontwikkeling van het kind, maar vooral ook erg leuk! Laat de fantasie van je kinderen tot leven komen met een van de Knutselbundels van Kiddeaus: een complete knutselpakket voor een

  • Dino
  • Eenhoornmasker
  • Of een van de gave kijkdozen

Als je een schoenendoos en lege closetrollen in huis hebt kun je zodra je bestelling bezorgd is direct aan de slag. Wij bevelen toezicht van een volwassene tijden het knutselen aan.

  • Zeker weten dat je de basis al in huis hebt? Controleer de lijst in de productomschrijving van je knutselbundel naar keuze.
6 leuke dingen om te doen met wasco-Kiddeaus

Tip 2: Koken en Bakken

Een gezellige activiteit om samen met elkaar te doen, en het resultaat is natuurlijk erg lekker! Maar er is meer dan alleen dat want je kind leert ook lezen en rekenen. Denk aan hoeveelheden water, bloem of bijvoorbeeld appels. Ook de fijne motoriek zal verder ontwikkeld worden. Het benoemen van al het benodigde keukengerei is een leuk spel om samen met je kind te doen.

Tip 3: Spelletjes

Spelletjes spelen is belangrijk voor de ontwikkeling en voor alle leeftijden. Maar spel activiteiten zijn niet altijd vanzelfsprekend eenvoudig, en derhalve een leuke uitdaging. Maar er zijn heel wat positieve effecten:

  • Probleem oplossend denken
  • Taal ontwikkeling
  • Motorische ontwikkeling
  • Sociale en emotionele ontwikkeling (hoe ga je om met winnen en verliezen)

Tijd voor spelletjes doe je ook mee?

Tip 4: Playmais

Playmais is ook een heel mooi natuurlijk product. Een doos vol creativiteit! Het enige wat je nodig hebt is beetje water en creativiteit doet de rest.

Tip 5: Nagellakken met onze duurzame kindernagellak

Kleine meisjes en jongens vinden het prachtig om hun nageltjes te lakken en natuurlijk wil je dat het op een zo natuurlijke manier kan. Nagellak voor kinderen is vrij van schadelijke stoffen. Daardoor kunnen kinderen zelf hun nagels lakken want het is simpel te verwijderen.

De Moyra nagellak is te verwijderen met water en zeep en de Namaki nagellak is te verwijderen net als een sticker. Via de filmpje hebben we nog een leuke nagellak tip.

Hopelijk hebben jullie veel lol met deze tips. Wil je nog meer tips ontvangen, download dan snel ons boordevolle E-book vol spelletjes en ideeën.

Liefs,

Esther

Sinds 2022 zijn wij overgegaan alleen naar het houten rollenspel speelgoed. Kinderen doen graag hun ouders na denk aan koffie zetten, stofzuigen, eten koken, boodschappen doen maar ook papa of opa helpen met klusjes.

Waarom is rollenspel speelgoed zo goed voor jouw kindje? Het prikkelt de fantasie, stimuleert de taal ontwikkeling en belangrijk voor de sociale-emotionele ontwikkeling. De producten uit dit blog hebben wij niet meer in ons assortiment, maar verwijzen je graag naar de leuke ideeën met rollenspel speelgoed. Een prachtige unieke houten speelgoed collectie voor educatief en leuk spelen met je kinderen.

Lees ook andere blogs

Stappenplan kijkdoos maken

In 3 stappen je eigen kijkdoos knutselen

Knutsel je eigen kijkdoos! In 3 stappen je eigen kijkdoos knutselen Zit het weer een keertje wat tegen, dan hebben wij van Kiddeaus een leuk idee voor alle kids; In 3 stappen je eigen kijkdoos knutselen! Je ondersteunt de creatieve

Lees verder »
6 leuke dingen om te doen met wasco-Kiddeaus

6 knutseltips met wasco

6 knutseltips met wasco Wasco’s of waskrijtjes zijn vaak de eerste tekenspulletjes die kinderen in hun handjes krijgen. Het is dan ook heerlijk knutselmateriaal om kleurrijke tekeningen mee te maken. Maar er zijn nog meer leuke dingen die je met wasco kunt

Lees verder »
6 tips voor de herfst

6 tips voor de herfst

6 tips voor de herfst De herfst is een grillig jaargetijde. Het ene moment zijn de kinderen nog lekker buiten aan het spelen in het najaarszonnetje en het volgende moment jaagt een enorme plensbui ze naar binnen. Dit maakt het

Lees verder »