Kijkje in de speelgoedhoek bij…Lisanne

Kijkje in de speelgoedhoek bij...Lisanne

Kijkje in de speelgoedhoek bij…Lisanne

Over Lisanne

Hoi Allemaal, wat leuk een kijkje in onze speelgoedhoek. Onze speelgoedhoek bevindt zich in een heuse boerderij in Drenthe. Wij wonen in een woonboerderij, wij als in: Mijn man en ik met onze drie kinderen. Ze zijn 6, 4 en 1 jaar oud. Een drukke maar vooral lieve bende!
>>@Gezinmetvijf

Mijn man werkt in het onderwijs en ik werk als consulent in het sociaal domein. Naast mijn werk ben ik actief blogger op Gezin met vijf op de blog neem ik je mee in opvoedvraagstukken, leuke uitjes in de omgeving en recepten. Vanuit mijn werk heb ik veel contacten met professionals en die kennis neem ik mee om andere ouders te informeren of te inspireren. Je kunt me ook volgen op Instagram waarbij ik een inkijkje geef in ons huishouden. Ik probeer vooral het ouderschap te normaliseren! Geen perfecte plaatjes dus, maar gewoon zoals het is.

1. Wat is het favoriete speelgoed van jouw kinderen

Zelf ben ik voorstander van het houten speelgoed. Lekker duurzaam, makkelijk schoon te houden en het gaat nooit stuk! Bovendien past het in het interieur, ja het oog wil ook wat. Onlangs schreef ik n.a.v. de verjaardag van mijn oudste een blog over favoriete kinderspeelgoed met als hoogtepunt in ons huis een wobbelboard. Voor alle leeftijden geschikt ( ja ook voor papa’s en mama’s). Onze dreumes klautert er lekker overheen terwijl de oudste altijd uitdagende kunstjes probeert te doen. Ideaal voor kinderen om hun energie kwijt te kunnen. Met een beetje creativiteit maak je er een heuse glijbaan van of een brug voor je treinspoor ( ook van hout natuurlijk)!

2. Spelen jouw kinderen het liefst binnen of buiten?

Wij zijn echte buiten mensen, dat moet ook wel met een lap grond om de boerderij heen. Wij hebben een grote tuin (die papa moet onderhouden) een moestuin waarbij de kinderen ook al helpen en een fijne zandbak. De kinderen spelen veel buiten en ook houden we van wandelroutes in de natuur. Ik schrijf regelmatig over leuke buitenuitjes in Drenthe in de natuur. De schommel is ook favoriet hier. Mijn zoon is altijd bezig met aardbeiplantjes te verplanten of een eigen moestuin aan leggen. Hij zaait plantjes en oogst met liefde de zonnebloemen voor mama.

Wobbelboard
Moestuin

3. Spelen jouw kinderen graag alleen of samen

Mijn twee oudste kinderen hebben 1,5 jaar leeftijdsverschil en dat maakt ze een echte jut en jul. Ze kunnen niet met en niet zonder elkaar. Je vindt ze dan ook altijd samen. Mijn oudste vindt het ook lastig om alleen te spelen.

4. Hoe hou jij het speelgoed opgeruimd?

Het geheim van mijn opgeruimde speelhoek is te lezen in dit blog: Hoe houd je een kinderspeelhoek netjes en geordend? Waar in ik beschrijf wat een workshop van een minimalistisch coach mij heeft opgeleverd. Ik dacht dat ik al redelijk gestructureerd was, maar zij heeft mij tot nieuwe inzichten gebracht. Zij heeft mij opruimtechnieken aangeleerd. Het speelgoed is nu beter gesorteerd en zo wordt opruimen met kinderen ook veel gemakkelijker en niet steeds een strijd. Als het opruimen van speelgoed geen strijd meer is, dan blijft je speelhoek ook netjes en opgeruimd. Want ik heb een hekel aan rommel in huis. Rommel zorgt voor prikkels en na drie zwangerschappen doe ik het heel slecht op veel prikkels.

5. Hoe ziet jouw speelgoedhoek eruit

Onze kinderspeelgoed is na de workshop eigenlijk altijd netjes en geordend er is een beperkt aanbod van spellen en puzzels en eens in de zoveel tijd wissel ik speelgoed. Zodat het aanbod uitdagend en wisselend blijft. Het mooie aan ons speelhoekje vind ik dat het past bij mijn interieur en het geen doorn in het oog is. We hebben natuurlijke materialen gebruikt (steigerhout) en ook de kleur zwart komt terug in ons speelhoekje. Aan de tafeltjes zitten de oudsten heel vaak lekker te kleuren.

Upload Image...
Speelgoedhoek bij...Lisanne

6. Waar let jij op bij het kopen van speelgoed?

Oooh wat vind ik speelgoed met geluidjes en lampjes irritant! In het begin kwam het er bij mij niet in, maar inmiddels weet ik wel dat kinderen dat vaak wel heel erg leuk vinden. Ik heb een voorkeur voor spelletjes en houten speelgoed dat ook leuk bij het interieur past. Het liefst zonder batterijen.

7. Welk speelgoed staat nog op het verlanglijstje van je kind

Mijn oudste is net jarig geweest, hij heeft dus niet zoveel wensen meer. Maar Lego is en blijft altijd een favoriet. Mijn dochter houdt van poppen en barbies, daar heeft ze nooit genoeg van. Ook houten make-up spulletjes zijn altijd leuk en kan ze geen genoeg van krijgen.

Bij Kiddeaus kan je online een verlanglijstje maken en delen met de familie

8. Spelen jullie vaak spelletjes met elkaar?

Wij beginnen net met het spellen van spelletjes: levensweg junior is iets wat we al met de grote kinderen kunnen doen. Net als kwartetten en vier op een rij. Op het verlanglijstje staat nog Catan Junior. Het lijkt me geweldig om mijn lievelingsspel met de kinderen te kunnen doen. Ik ben een groot Catan fan.

9. Met welke materialen knutselen jullie het liefst

Ik ben helemaal geen knutselmoeder, zoals je op mijn blog kunt lezen laat ik de makkelijkste DIY projecten nog mislukken. Ik ga dus niet vaak met ze knutselen, maar ze vinden het allebei heerlijk om te kleuren, te vouwen en gewoon te knippen en te plakken. Papier is hier dus het meest gebruikte knutselmateriaal en oh ja, ongeveer 150.000 stiften per week.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De waardering van kiddeaus.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 76 reviews.
×

Powered by WhatsApp Chat

× Vragen? Start de chat