6 tips voor de herfst

Inspiratie herfst kids

6 tips voor de herfst

De herfst is een grillig jaargetijde. Het ene moment zijn de kinderen nog lekker buiten aan het spelen in het najaarszonnetje en het volgende moment jaagt een enorme plensbui ze naar binnen. Dit maakt het ook tot een gezellig seizoen, want de herfst is de periode bij uitstek om gezellig met elkaar te knutselen en leuke spelletjes voor binnen te verzinnen. En als het even kan, gaan jullie naar buiten om de knutselspullen te zoeken die Moeder Natuur in de herfst te bieden heeft. We geven je alvast wat inspiratie!

1. De ballen van Rubbabu zijn binnen én buiten leuk!

Als het weer het toelaat, is buitenspelen natuurlijk het leukste dat er is. Helaas valt er in Nederland tijdens de herfst meestal behoorlijk wat regen en dan is binnen spelen net even aantrekkelijker! Met de zachte, rubberen ballen van Rubbabu kunnen kinderen zowel binnen als buiten leuke spelletjes spelen. Buiten spelen ze bijvoorbeeld olifantenjacht, terwijl ze binnen voor een potje parachutebal gaan. In deze blog lees je nog meer leuke ideeën voor balspelletjes voor binnen en buiten.

2. De keuken in

Samen met kleine keukenprinsen of -prinsessen een lekkere appeltaart of koekjes bakken is erg leuk om te doen. En je maakt dit moment extra speciaal als je kinderen hun eigen koksmuts en keukenschort geeft. Bonus: terwijl de lekkernijen in de oven staan te bakken verspreidt zich een heerlijke geur door je huis. Is jouw kindjes nog te klein om te helpen in de keuken? Dan vind je bij Kiddeaus allerlei duurzaam speelgoed voor kindjes vanaf 3 jaar waarmee ze veilig kunnen ‘kokkerellen’, zoals de snijgroente van Goki, de Eichhorn houten weegschaal of de Hape pizza maken.

Zelf gemaakte keukenschort

3. Creatief met wasco

Met waskrijtjes kunnen kinderen allerlei toffe dingen maken, zelfs met de restjes! Laat ze bijvoorbeeld mooie hangers voor in het raam maken (in deze blog lees je hoe), of geef ze een groot vel papier om een mooie tekening te maken van een sprookjesachtig bos in de herfst

4. Knutselen met kastanjes of bladeren

Hebben jullie tijdens een herfstwandeling mooie bladeren en kastanjes verzameld? Daar kunnen jullie op een regenachtige middag dan mee knutselen! Laat de bladeren wel eerst goed drogen. Met de kastanjes en wat satéprikkers of ijzerdraad, en eventueel wat kraaltjes, maken jullie bijvoorbeeld leuke spinnetjes. En de bladeren kunnen jullie versieren met glitters, of maak er een mooie raamhanger van (een idee van Lady Lemonade). Hiervoor heb je alleen wat plakplastic, een papieren bordje en wat stiften of andere versiering nodig. knip het midden uit het bordje, versier de rand en leg de bladeren tussen twee lagen plakplastic.

Met dit e-book zijn jullie helemaal klaar voor een gezellige, creatieve tijd in en om het huis!

5. Organiseer een beautymiddag

Nagels lakken, haren verven. Kortom, even een moment met z’n tweetjes. Bij Kiddeaus hebben we nagellak speciaal voor kindernageltjes die makkelijk te verwijderen is met een beetje zeep en warm water. Ook de Namaki haarverf is uitwasbaar en verkrijgbaar in verschillende kleuren.

6. Of ga voor een spelmiddag

In het assortiment van Kiddeaus vind je spelletjes voor verschillende leeftijden. Zo vermaken kleintjes vanaf twee jaar zich met een houten bowling set en hebben we voor wat oudere kinderen ook een houten stapeltoren en toffe, educatieve spelletjes van het merk Milaniwood

Moyra kindernagellak

Zo komen jullie de herfst wel door! Heb jij nog leuke ideeën voor activiteiten met kinderen in de herfst? Laat het ons weten in een reactie.

Lieve groet,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De waardering van kiddeaus.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 75 reviews.
×

Powered by WhatsApp Chat

× Vragen? Start de chat