6 leuke spellen met een zachte bal voor binnen en buiten

6 leuke spellen met een zachte bal-Kiddeaus

6 leuke spellen met een zachte bal voor binnen en buiten

Lekker actief bezig zijn met een bal kan zowel binnen als buiten. Kinderen kunnen hun energie kwijt, het is goed voor hun motoriek en het is bovendien leuk. Vooral met de ballen van Rubbabu! De duurzame ballen van dit merk zijn gemaakt van natuurlijk rubber, waardoor ze erg licht zijn. Daardoor doet het geen pijn als je een Rubbbabu bal tegen je aan krijgt, zoals tijdens een spannend potje trefbal. Benieuwd welke spelletjes je met een zachte bal binnen of buiten kunt spelen? Hier komen onze zes favorieten!

Balspelletjes voor binnen

Bal overrollen

Dit spelletje is leuk voor de allerkleinsten. Ga tegenover elkaar op de grond zitten en rol de Rubbabu bal naar elkaar over. Met wat oudere kinderen kun je de bal ook overgooien, of overrollen met een blinddoek op.

Parachutebal

Afhankelijk van hoeveel kinderen meedoen aan het spelletje gebruik je een grote handdoek of een laken. Leg de zachte bal in het midden en probeer hem aan de kant van de tegenstander uit het laken te laten vallen.

Bal spelletjes-Kiddeaus

Een parcours afleggen

Dit balspelletje kan zowel buiten als binnen gespeeld worden en je hebt er alleen maar een zachte bal en twee stokken voor nodig. Klem de bal tussen de twee stokken en leg een parcours af zonder de bal te laten vallen. Welk team werkt het beste samen?

Met dit e-book zijn jullie helemaal klaar voor een gezellige, creatieve tijd in en om het huis!

Meld je nu aan voor de ‘Krabbels van Kiddeaus’ en ontvang dit e-book bomvol leuke tips helemaal gratis.

Balspelletjes voor buiten

Trefbal

Dit klassieke balspel blijft populair en de zachte Rubbabu bal leent zich er prima voor. De kinderen spelen in twee teams die elkaar uit proberen te schakelen door elkaar te raken met de bal. Als een kind geraakt is, gaat het naar het achtervak van het andere team. Het leuke is dat je daar nog steeds meespeelt. Als je de bal weet te bemachtigen mag je proberen iemand af te gooien en als dit lukt, mag je weer terug naar je eigen team. Het spel gaat net zolang door tot een heel team in het achtervak van het andere team staat.

Rubbabu spelletjes-Kiddeaus

Olifantenjacht

Maak een vak, bijvoorbeeld met stoepkrijt. Twee kinderen zijn de jagers die gaan proberen om de ‘olifanten’ in het vak te vangen door ze te raken met een bal. Is een olifant geraakt, dan wordt hij/zij jager. Afhankelijk van de hoeveelheid deelnemertjes gebruik je één of (later) meerdere ballen. Wie blijft er als laatste olifant over?

SPUD

Alle kinderen die meedoen krijgen een nummer en gaan in een kring staan. Eén spelertje krijgt de bal en gaat in het midden van de kring staan. Dit kind gooit de bal omhoog en noemt een nummer. Het kind met dit nummer moet de bal te pakken krijgen, terwijl de andere spelers zo hard en zo ver mogelijk wegrennen. Als de bal is gevangen roept het spelertje ‘SPUD’ en moet iedereen stil blijven staan. De speler met de bal mag nu drie stappen zetten en dan proberen om een ander te raken. Dit spelertje mag niet van zijn/haar plek komen, maar wel het lichaam bewegen om de bal te ontwijken. is de bal raak of is het kind van de plek gekomen, dan krijgt de speler de letter ‘S’. Misgegooid? Dan krijgt de werper de letter ‘S’. De speler die een letter heeft gekregen, gooit de bal omhoog voor de volgende ronde. Het spel gaat net zolang door tot een spelertje het woord SPUD heeft en af is.

Weet jij nog leuke spellen met een zachte bal? Laat het ons weten in een reactie!

Liefs,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De waardering van kiddeaus.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 75 reviews.
×

Powered by WhatsApp Chat

× Vragen? Start de chat