7 handige hacks voor een zonnige zomer met kinderen

Green Toys duurzaam speelgoed

7 handige hacks voor een zonnige zomer met kinderen

Lekker weer, blije gezichtjes, veel buiten spelen; de zomer staat weer voor de deur! Maar dit is ook de tijd van smeltende ijsjes (lees: vlekken in kleding), zweterige ruggetjes, verbrande toetjes en zoektochten naar verkoeling. Met deze zomer hacks voor ouders met jonge kinderen maken we het leven van jou en je gezin een stukje makkelijker. Laat die zomer maar komen!

Niet langer lekkende ijsjes!

Laten we meteen maar beginnen met een van de grootste bronnen van ergernis tijdens de zomer: lekkende ijsjes. een ijsjeshouder/antilekbakje voorkomt plakkerige vingertjes. Er is ook een DIY oplossing: maak een gaatje in een cupcakepapiertje en plaats deze om het stokje.

Lekkende ijsjes

Maak zelf gezonde ijsjes

Leuk om samen te doen tijdens een warme dag: gezonde ijsjes maken. Het enige dat je nodig hebt zijn ijsvormpjes en wat lekkere ingrediënten. Maak bijvoorbeeld een ijsje van yoghurt en blauwe bessen, of ga voor meloen sap of water in combinatie met stukjes fruit.

Weg met die muggen

De zomer is ook het favoriete seizoen van een hoop plaagdieren, zoals muggen, wespen en vliegen. Prima dat ze er zijn, ze hebben ongetwijfeld hun nut, maar liever niet in de buurt van jouw kids! Een in plakken gesneden citroen of sinasappel met daarin wat kruidnagels gestoken wil nog weleens helpen tegen muggen. Net zoals een metalen schaaltje met daarin wat gemalen koffie. Aansteken zodat het gaat smeulen, en de plaagdieren druipen af met hun angel tussen hun pootjes. Toch geprikt? Dan biedt een doekje met water en azijn verlichting. Nog een tip: bevestig in de zomermaanden een klamboe boven het kinderbedje.

Een draagdoek kun je voor van alles gebruiken

Een geweven draagdoek is niet alleen handig om je kleintje in mee te nemen tijdens het wandelen. Hij kan bijvoorbeeld ook dienstdoen als omslagdoek als het een beetje fris wordt, of als schaduwdoek of tentje voor kinderen.

Na(ar) het strand

Met een hoeslaken maak je eenvoudig een geïmproviseerde box op het strand. In de hoeken zet je de strandtassen of koelbox neer en klaar is de speelplek voor je kleintje! Mocht je nog een oud douchegordijn hebben liggen, dan kun je zelfs een klein peuterbadje maken. Je moet er wel een beetje voor graven, maar met wat zeewater erin staat dit privébadje wek garant voor veel spetterpret. En vergeet het strandspeelgoed niet! Na een dagje strand het plakkerige, achtergebleven zand verwijderen van voetjes en handjes? Hiervoor gebruik je talk- of babypoeder. Even wrijven en jullie zijn verlost van dat vervelende zand.

Zandkasteel bouwen met duurzaam strandspeelgoed

Onderweg

De bekleding van autostoeltjes staat er nu niet bepaald om bekend dat het zo lekker ademt. Met een badstof hoed die wél vocht opneemt (eventueel zelf te maken als je handig bent met naald en draad), voorkom je dat het een zweterig autoritje wordt. Ook lekker: een handdoek om de autogordel. Zo heeft je kind een kussentje, mochten de oogjes dichtvallen na een heerlijke zomerdag.

Zoek verkoeling in je eigen tuin

Maak zelf een sprinkler met een oude petfles, wat duct tape en de tuinslang. of vul een kinderzwembad met (regen) water en wat leuk, duurzaam speelgoed. Waterpret gegarandeerd!

Fijne zomervakantie met deze 7 handige hacks voor een zonnige zomer met kinderen.

Wij zijn erg benieuwd naar jouw zomer hacks voor ouders met jonge kinderen. Deel je ze met ons in een reactie?

Lieve groet,

Green Toys duurzaam speelgoed
De waardering van kiddeaus.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 76 reviews.
×

Powered by WhatsApp Chat

× Vragen? Start de chat