7 leuke knutselprojecten voor Vaderdag

7 knutselprojecten voor Vaderdag

7 leuke knutselprojecten voor Vaderdag

Zondag 20 juni worden vader in Nederland extra verwend, want dan is het weer Vaderdag! Maar wat geef je aan een vader die alles al heeft wat zijn hartje begeert? Iets dat zijn spruiten zelf gemaakt hebben natuurlijk! Want iedere vader is blij met een cadeautje waar duidelijk tijd en liefde in gestoken is. Haal die knutselspullen dus maar te voorschijn en ga aan de slag met een van deze knutselprojecten voor Vaderdag!

1. Een fotolijstje met een persoonlijke ‘touch’

Een saai fotolijstje tover je met wat knutselspulletjes om in een heuse blikvanger. Gebruik juniorlijm om het lijstje te voorzien van schelpjes, glitters, kraaltjes of steentjes en vul het lijstje met een leuke foto. Die foto kun je ook speciaal voor Vaderdag maken. Laat de kids bijvoorbeeld poseren bij een door hen gemaakte stoepkrijttekening met een lieve boodschap voor papa.

2. Een zelfgemaakt kookboek

Is papa een echte keukenprins? Dan vindt hij het vast te gek om een uniek kookboek te krijgen! Gebruik bijvoorbeeld een oud schrift of een map met insteekhoesjes. Knip lekkere recepten uit het tijdschrift, of schrijf ze over op (gekleurd) papier en voorzie ze van bijpassende tekeningen. En het leuke is dat jullie dit kookboek steeds verder uit kunnen breiden met alle favoriete familierecepten.

3. Een telefoonhoesje met tekening

Dit leuke idee komt van Maakhetvrolijk.nl. Laat je kindje met viltstiften of kleurpotloden een mooie tekening voor papa maken op (gekleurd) papier. Maak recht van boven een foto van de tekening en bij bijvoorbeeld Yoursurprise.nl laat je deze tekening op een telefoonhoesje drukken.

Stiften kiddeaus

4. Een coole sleutelhanger

Vaders staan erom bekend dat ze altijd hun sleutels kwijtraken, maar met een gave sleutelhanger gaat dat niet meer gebeuren! Je hebt kant-en-klare sleutelhangers waar je een leuke foto in kunt stoppen, of maak zelf een mooi exemplaar met (strijk)kralen of krimpfolie. O ja, met klei kunnen jullie ook nog een leuk schaaltje maken waar papa zijn sleutels in kan bewaren!

5. Een bijzonder T-shirt

Hoe leuk is het om een T-shirt te maken, speciaal voor Vaderdag? Met waskrijtjes die je op textiel kunt gebruiken, kunnen kinderen zich helemaal uitleven. Of het nu een leuke tekst of een mooie tekening wordt, het is wel duidelijk wat papa op deze speciale dag gaat dragen!

6. Een gepersonaliseerde boekenlegger

Leest vader graag? Een versierde boekenlegger is het perfecte cadeau voor deze boekenwurm. Bij Kiddeaus.nl vind je een neutrale houten boekenlegger die jullie naar hartenlust kunnen versieren. Glitters, ecologische vingerverf, stickers of stiften; niets is te gek. Zorg er wel voor dat de boekenlegger goed droog is voordat je deze op Vaderdag geeft, want anders heeft papa wel een hele blijvende herinnering aan deze dag in zijn boek.

7. Een koffie- of theemok

Veel vaders houden wel van een kop koffie of thee en uit een gepersonaliseerde mok smaken deze drankjes nog lekkerder. Met speciale porseleinverf of -stiften toveren kinderen de mok om in een persoonlijk kunstwerkje. Ook leuk: vervang de labeltjes die aan een theezakje hangen voor vilten hartjes!

Hebben jullie nog leuke knutsel ideeën voor Vaderdag? Deel ze met ons in een reactie!

Lieve groet,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De waardering van kiddeaus.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 76 reviews.
×

Powered by WhatsApp Chat

× Vragen? Start de chat