Zeven knutseltips voor Moederdag

Moederdag-Kiddeaus

Zeven knutseltips voor Moederdag

De tweede zondag van mei staat ieder jaar in het teken van Moederdag en 9 mei is het weer zover. Moederdag is natuurlijk niet compleet zonder een ontbijtje op bed en een lief cadeautje. Vooral presentjes die kinderen zelf (misschien met een beetje hulp) in elkaar geknutseld hebben, laten aan mama’s zien dat ze gewaardeerd worden. Een mooie bijkomstigheid is dat knutselen, maast ontzettend leuk om te doen, goed is voor de creativiteit en het zelfvertrouwen van kinderen. Laat jullie inspireren door deze zeven knutselprojecten voor Moederdag. We zijn benieuwd naar het eindresultaat!

1. Een hartjeshanger

Een hartje staat symbool voor liefde. Het perfecte cadeautje voor Moederdag dus! De hartjes voor deze raamhanger kunnen jullie van allerlei materialen maken, zoals papier (met lieve tekeningen), strijkkralen of waskrijtjes. In dit blog lees je hoe je deze hangers van wasco maakt. Maak de hartjes met wat visdraad vast aan een mooie tak of een houten latje.

2. Een gepersonaliseerd fotolijstje

Een foto is al een heel persoonlijk cadeau en je maakt een foto extra bijzonder met een speciaal lijstje. Misschien heb je nog ergens een saai lijstje liggen dat wel wat ‘bling’ kan gebruiken? Gebruik bijvoorbeeld kraaltjes, glitters of schelpen om het lijstje om te toveren in een prachtig presentje. Nog een leuke foto erin en klaar!

3. Een vaas met (of zonder) bloemen

Juf Jannie heeft een leuk idee om een plastic fles om te toveren in een mooie vaas. Met een bol wol en wat lijm kom je een heel eind. Papieren bloemen maken de vaas helemaal af. Vouw bijvoorbeeld tulpen van gekleurd papier, of maak een mooie bloem van crêpepapier. Een rietje of pijpenrager doet dienst als steeltje.

4. Een vrolijke ketting

Misschien niet direct de meest geschikte ketting om bij een outfit voor het werk te dragen, maar iedere moeder wordt blij van een sieraad dat met liefde en speciaal voor haar is gemaakt. Bij Kiddeaus.nl vind je bijvoorbeeld de vrolijk gekleurde houten kralen van Goki (inclusief rijgkoord).

Top 10 speelgoed voor een kindje van 1 jaar

5. Blije sokken

Dit leuke idee komt van Ladylemonade.nl. Het enige dat je nodig hebt, zijn een paar witte, katoenen sokken en waskrijtjes of viltstiften waarmee je op textiel kunt tekenen. Het onderwerp kunnen jullie zo bont maken als jullie zelf willen. Teken bijvoorbeeld mama’s lievelingsbloemen of -dier op de sokken, of ga voor een leuk patroontje.

6. Een persoonlijke boekenlegger

Voor moeders die graag lezen, is een boekenlegger het perfecte cadeau. Dit is een knutselproject dat je zo moeilijk kunt maken als je zelf wilt. Een simpele, rechthoekige boekenlegger met mooie tekening, een gehaakt exemplaar, of een papieren boekenlegger in de vorm van een kinderhandje; ze zullen allemaal met trots in het boek geplaatst worden!

7. een kunstwerkje van zoutdeeg of klei

Zoutdeeg is heel leuk materiaal om mee te knutselen. Je maakt het door twee delen bloem, één deel water en één deel zout met elkaar te mengen. Voeg voor een soepel deeg per twee kopjes bloem ook een eetlepel (zonnebloem) olie toe. Met het zoutdeeg kunnen jullie allerlei leuke dingen maken, zoals een waxinelichtjeshouder of een bloempotje. Met voedselkleurstof kun je het deeg ook een kleurtje meegeven. Natuurlijk kunnen jullie ook met klei aan de slag.

Heb jij nog leuke knutseltips voor Moederdag? Laat het ons weten in een reactie!

Lieve groet,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De waardering van kiddeaus.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 76 reviews.
×

Powered by WhatsApp Chat

× Vragen? Start de chat