Zes leuke dingen om te doen met wasco

Zes leuke dingen om te doen met wasco

Wasco’s of waskrijtjes zijn vaak de eerste tekenspulletjes die kinderen in hun handjes krijgen. Het is dan ook heerlijk knutselmateriaal om kleurrijke tekeningen mee te maken. Maar er zijn nog meer leuke dingen die je met wasco kunt doen! Hier zijn zes ideeën.

1. Schilderij met wasco

Een schildersdoek, wasco’s, lijm en een föhn is wat jullie nodig hebben voor een kleurrijk kunstwerk. Lij de waskrijtjes bovenaan het canvas vast (gebruik eventueel een lijmpistool onder toezicht van je ouders), leg er wat oude kranten of een lap stof onder en smelt de wasco’s met de föhn. Het duurt ongeveer vijf minuten voordat het smelten begint. Ga door totdat je tevreden bent over het resultaat en laat je unieke kunstwerk dan drogen voordat je het een plekje aan de muur geeft.

2. Ontwerp zelf een T-shirt, vlag of spandoek

Met de speciale waskrijtjes van Ökonorm maak jij de mooiste designs op textiel. Vrolijk een wit katoenen T-shirt op met een leuke tekening, of creëer een eigen vlag of spandoek.

3. Maak nieuwe krijtjes!

Als de oude waskrijtjes te kort worden om mee te kleuren, maak je er gewoon nieuwe mee! Je hebt hiervoor een oude snijplank en siliconenvormpjes nodig. Verdeel de restjes wasco in stukjes en stop deze in de siliconenvormpjes. Meng verschillende tinten van dezelfde kleur, of ga juist voor een kleurenspektakel. Warm de oven voor op 100 graden en plaats de vormpjes op een bakplaat. Wanneer de oven op temperatuur is plaats je de krijtjes erin. Blijf erbij staan, want je haalt de vormpjes er weer uit zodra de waskrijtjes gesmolten zijn. Even laten afkoelen en tadaa: nieuwe krijtjes!

4. Lipgloss maken

Met een stukje wasco, kokosvet en vaseline kan jij zelf lipgloss maken. Leuk om te doen tijdens een partijtje! In een bakje giet je kokend water (oppassen dus) en hier plaats je een maatbeker in. In de maatbeker doe je twee theelepels vaseline, twee theelepels kokosvet en ongeveer een halve wasco (in stukjes gesneden). Blijven roeren tot alles gemengd is en dan kun je het in een oud lipglosspotje gieten, of in een plastic potje uit een reissetje. Nog even een kwartiertje in de vriezer en klaar is jou lipgloss

5. Hangers van wasco

Heb je een strijkijzer en -plank in huis? Dan kan jij een hele leuke hanger maken! Schaaf waskrijtjes met bijvoorbeeld een puntenslijper fijn en leg het schaafsel tussen twee velletjes bakpapier. Leg op de strijkplank een dikke laag krantenpapier of keukenrol en plaats het bakpapier hierop. Toedekken met nog een lag papier en strijken maar! (Wel onder toezicht van een volwassene)  Laat het gesmolten schaafsel afkoelen en teken vervolgens met een potlood de gewenste vorm van de hangers. Eventueel kun je uitsteekvormpjes gebruiken voor een strakker resultaat. Knip de hangers uit en maak er een klein gaatje in met een perforator.

6. Kleurrijke kerstballen

Nog zo’n leuk idee om restjes wasco op te maken: zelf kerstballen maken. Je hebt hiervoor alleen wat transparante glazen of plastic kerstballen nodig. Verwijder het kroontje van de kerstbal en stop er kleine stukjes wasco in. Plak het gaatje af met een stukje plakband en trek een handschoen aan. Nu ga je met een föhn de stukjes waskrijt verhitten. Draai de kerstbal met de gesmolten wasco rond tot de hele bal bedekt is. Plaats het kroontje er weer op en je hebt hele originele kerstballen.

Wij hopen dat jij weer leuk aan de knutsel kan met deze zes leuke dingen om  te doen met wasco!

Lieve groet,

De waardering van kiddeaus.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 76 reviews.
×

Powered by WhatsApp Chat

× Vragen? Start de chat