Buiten spelen is gezond

BubbleLab

Buiten spelen is gezond

Met die heerlijke sneeuw die we hebben gehad en dat leuke weekend dat we met z’n allen konden schaatsen, zijn we nu wel toe aan warme lentedagen en kan het buitenspeelseizoen weer echt worden geopend. Wat kun je na een winter toch uit kijken naar de momenten waarop de kinderen weer meer buiten kunnen zijn. Spelen in de speeltuin of gewoon achter in de tuin.

Voordelen buitenspelen

In de digitale wereld waarin we tegenwoordig leven, vol Ipads en smartphones, hoor je steeds vaker dat het buiten spelen door kinderen minder gedaan wordt. En dat terwijl het spelen in de buitenlucht zo belangrijk is. Naast dat de buitenlucht gezond is, heeft het buiten spelen nog meer voordelen. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die veel buiten zijn vrolijker zijn en minder kans hebben op overgewicht.

Een ander voordeel is dat ze spelenderwijs hun motoriek ontwikkelen door bijvoorbeeld tijdens het rennen en klimmen hun balans proberen te houden of proberen iets te ontwijken. Ze worden creatiever doordat ze hun fantasie meer gaan gebruiken, door bijvoorbeeld eigen spelregels te bedenken of van gevonden materialen iets proberen te maken.

Ook zit er nog een positief sociaal voordeel aan doordat kinderen die buiten spelen meer contact hebben met andere (nieuwe) kinderen dan wanneer ze binnen voor de televisie zitten. Reden genoeg om, eventueel samen met, de kinderen naar buiten te gaan.

Stoepkrijt Kiddeaus

Buitenspeelgoed

Het actief buiten zijn met kinderen kun je op heel veel verschillende manieren invullen. Kinderen kunnen lekker rondrennen of juist een blok om gaan op hun houten loopfiets. Een andere leuke manier om samen met je kinderen buiten actief bezig te zijn is wanneer ze je kunnen helpen in de tuin met hun eigen gietertje en hark. Maar, ook met alleen de natuur om zich heen kunnen kinderen zich uren vermaken.

Green toys tuinset

Duurzaam strandspeelgoed van Zsilt

Wij hebben vorig jaar het nieuwe merk Zsilt in ons assortiment opgenomen. Zsilt maakt strandspeelgoed van 100% gerecyclede materialen (voedselverpakkingen, shampoo-flessen etc.) – volledig gereinigd en gifvrij – en dat allemaal in Nederland. De uitstoot van broeikasgassen neemt af door alleen gerecyclede materialen te gebruiken. Kijk, dan bouw je toch een stuk lekkerder aan je eigen zandkasteel. Dit duurzaam geproduceerde speelgoed is van een uitstekende kwaliteit en gaat erg lang mee.

Zandkasteel bouwen met duurzaam strandspeelgoed

Buitenspeelgoed wat goed is voor de motoriek

Touwtje springen is nog steeds een favoriet onderdeel bij kinderen. Het is goed voor de motorische ontwikkeling, coördinatie en beweging. Je kan samen met je vriendjes en vriendinnetjes leuke trucjes leren. Gekleurd springtouw met houten handvatten welke kleur vindt jij het mooist? Hoe vaak kan jij springen zonder dat het touw achter jou voeten blijft hangen..

Wie maakt de grootste zeepbellen

BubbleLab tilt bellen blazen naar ‘the next level’! Dankzij het bijzondere Bubblepoeder van dit merk, in combinatie met de speciale Bubblestok, maken kinderen de grootste zeepbellen die je ooit hebt gezien. Je mag het zelf natuurlijk ook best een keertje proberen, want wie vindt grote zeepbellen maken nu niet leuk? En groot, dat zijn ze zeker. Met weinig moeite maak je met dit sop bubbels van zeven meter of groter! Het poeder is dan ook speciaal ontwikkeld om megagrote, stevige zeepbellen te blazen die iedereen betoveren.

Buiten bellen blazen met de BubbleLab

Het zonnetje schijnt en er staat een zacht briesje: het perfecte weer om lekker buiten te spelen met BubbleLab! In de basiskoker zit alles dat je nodig hebt voor jullie eigen bubblefeestje: twee zakjes poeder (goed voor vijf liter sop), houten stokken en touw om de Bubblestok te maken, en een handleiding. De verpakking van dit duurzame speelgoed is gemaakt van FSC karton, de stok van Duits FSC hout en voor het touw is ongebleekt katoen gebruikt. Naast enorm leuk is dit speelgoed ook nog eens educatief en kunnen kinderen er lekker mee experimenteren. Wat is de beste blaastechniek en lukt het om vormen te maken?

Heel veel buitenspeelplezier!

Lieve groet,

Bellen maken BubbleLab
BubbleLab party fun

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De waardering van kiddeaus.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 76 reviews.
×

Powered by WhatsApp Chat

× Vragen? Start de chat