Houten speelgoed beter voor het milieu

Scooper in de buitenlucht

Houten speelgoed beter voor het milieu!

Ken je dat? Op de verjaardag van je kind staat de woonkamer ineens vol met speelgoed. Flikkerende lichtjes, gillende sirenes en irritante geluidjes die maar blijven doorgaan… Alle knopjes worden uitgeprobeerd en nog een keer en nog een keer. Je haalt diep adem, glimlacht en probeert de visite te verstaan, maar van binnen baal je, nog meer herrie, nog meer prikkels en al dat felgekleurde plastic..

Paar dagen later

Na een paar dagen een overvloed van nieuwe geluiden en lichtjes te hebben doorstaan wordt het vaak weer rustig. Het speelgoed beland weer in een hoek en er wordt gespeeld met een kartonnen doos en krijtjes. De doos wordt mooi gekleurd, een raampje, een deur, het wordt al een echt huisje. Je kind gaat erin zitten en speelt dat het een eigen huis heeft, of een boot, of een konijnenhok. Dit is echt spelen.

Houten speelgoed beter voor het milieu

Houten speelgoed is weer hip, het is duurzaam, bevat geen giftige stoffen en weekmakers en het gaat lang mee. Zo hebben zelfs toekomstige broertjes of zusjes, of natuurlijk ieder ander kind, hier ook nog jarenlang plezier van. Onze producten zijn gemaakt van hout of milieuvriendelijke kunststoffen. Zo draag je met jouw aankoop voor je kleintje niet bij aan de toename van ‘plastic soup’ in onze oceanen. In tegenstelling tot traditioneel speelgoed, dat dit helaas vaak wel doet. Niet alleen door de overproductie van plastic maar ook door de relatief korte levensduur ervan. Het is beter voor je kind, maar ook voor het milieu. En voor jou natuurlijk, want het scheelt een hoop herrie in huis. Kinderen leren door na te doen, ze spelen dat ze eten koken of iets repareren. Met het houten speelgoed kan zelfs je eigen restaurant beginnen met het vele houten eten wat je hier bij Kiddeaus vindt.

Je aankoop draagt niet bij aan
‘plastic soup’ in de oceanen
Houten kaasplankje

Houten bouwblokken

Houten bouwblokken zijn ook leuk, je kan er van alles van maken. Sorteren op vorm of kleur, opstapelen of een mooi huisje van bouwen. Dit stimuleert de fantasie en de creativiteit veel meer dan wanneer je alleen maar knopjes kunt indrukken en er een geluidje klinkt. Het kind kan zelf creëren en dat maakt spelen zo leuk en boeiend. Ook kun je de houten bouwblokken vaak nog uitbreiden met bijvoorbeeld een nieuwe set blokken. En deze kun je dan ook weer vragen voor de volgende verjaardag van je kindje.

Kunststof variant beter voor het milieu

In de kunststof variant letten we natuurlijk ook op het duurzame karakter. Zo is het speelgoed van Green Toys gemaakt van duurzaam HDPE (high density polyethyleen). Het strandspeelgoed dat Kiddeaus verkoopt is gemaakt van 100% gerecyclede materialen (voedselverpakkingen, shampoo-flessen, etc) De uitstoot van broeikasgassen neemt af door alleen gerecyclede materialen te gebruiken. Kijk, dan bouw je toch een stuk lekkerder aan je eigen zandkasteel.

zandset green toys

Lieve groet,

2 reacties op “Houten speelgoed beter voor het milieu

  1. Marja zegt:

    Leuk blog, ik mis alleen het houten speelgoed van Grimms in de shop, komt dit ook nog?

  2. kiddeaus zegt:

    Dank je wel Marja, wij zijn bezig om te kijken of we het speelgoed van Grimms in de shop kunnen krijgen, wordt vervolgd:)!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De waardering van kiddeaus.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 76 reviews.
×

Powered by WhatsApp Chat

× Vragen? Start de chat