Vijf tips voor motoriek speelgoed voor kindjes vanaf 1 jaar

Motoriek speelgoed

Vijf tips voor motoriek speelgoed voor kindjes vanaf 1 jaar.

Dreumesen vanaf 1 jaar staan voor een serie belangrijke mijlpalen in hun leventje. De eerste keer gaan staan, de eerste (wankele) stapjes en de eerste keer helemaal zelf uit een beker drinken. Dat zal misschien niet meteen zonder geknoei gaan, maar het is toch een memorabel moment. Daarnaast is het de leeftijd waarop de fijne motoriek van een kleintje met sprongen vooruit gaat en niets meer veilig is voor grijpgrage vingertjes. Het grof en fijn motorisch leren kun je ondersteunen door middel van duurzaam motoriek speelgoed. Wij geven je vijf tips!

1. Houten motoriek spiraal

Een houten motoriek spiraal is het perfecte speelgoed om de fijne motoriek van kindjes te ontwikkelen. Dit duurzame speelgoed bestaat uit een of meerdere spiralen, waar kralen over bewogen kunnen worden. Vingertjes kunnen niet wachten om de vrolijk gekleurde kralen te grijpen en spelenderwijs wordt de fijne motoriek ontwikkeld.

2. Zachte ballen voor de grove motoriek

De grove motoriek en balvaardigheid oefen je met een zachte, grote bal. In het begin zal het spel vooral om rollen draaien, bijvoorbeeld het omgooien van kegels, of het over en weer rollen van de bal. Wat later kun je ook gaan oefenen met vangen.

3. Houten loopwagen goed voor de grove en fijne motoriek

Het evenwicht van kindjes is op deze leeftijd nog niet volledig ontwikkeld en daarom is het voor een loopfiets nog even te vroeg. Maar dreumesen vanaf 18 maanden kunnen wel een hoop pret beleven met een loopwagen. Loopwagens hebben vier wielen, waardoor ze een stuk stabieler zijn en jouw kleintjes kunnen ondersteunen bij het zetten van de eerste van vele stapjes. Bij Kiddeaus.nl vind je een vrolijk gekleurde houten loop- en sorteerwagen in de vorm van een zebra. Kindjes kunnen de houten blokjes op vorm sorteren in de buik van de zebra. Deze loopwagen draagt daarmee bij aan zowel de grove als de fijne motoriek.

4. Houten trekdieren

Een echte klassieker is het houten trekdier. Iedereen kan zich nog wel herinneren welk beestje hij of zijn vroeger achter zich aan trok. Tenslotte wordt lopen een heel stuk leuker in het gezelschap van een dierenvriendje! De houten trekdieren in onze webshop zijn allemaal gemaakt van duurzame grondstoffen en natuurlijk gif- en splintervrij. Net als al ons speelgoed trouwens. Welk dier is de favoriet van jouw kleine?

5. Houten puzzels voor de fijne motoriek

Nog zo’n klassieker om de fijne motoriek van 1-jarigen te trainen is de houten puzzel. Met behulp van noppen plaatsen kinderhandjes de puzzelstukken op de juiste plek. Kies voor de allerkleinsten een houten puzzel met grote noppen die makkelijk vast te grijpen zijn, zoals deze met voertuigen. Kindjes vanaf 12 maanden kunnen ook gaan spelen met een vormenstoof, of een puzzel met wat kleinere noppen en meer stukjes.

BigJigs noppen puzzel boerderij

Heb jij wat gehad aan de vijf tips voor motoriek speelgoed voor kindjes vanaf 1 jaar. Met welke tip speelt jouw kleine het liefst?

Lieve groet,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De waardering van kiddeaus.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 76 reviews.
×

Powered by WhatsApp Chat

× Vragen? Start de chat