Deze tips voor tijdens Pasen mag je niet missen!

Deze tips voor tijdens Pasen mag je niet missen!

Deze tips voor tijdens Pasen mag je niet missen!

Pasen staat meestal in het teken van tradities zoals lekker eten, eieren zoeken en – of schilderen. Samen spelen en heerlijk genieten en misschien een bezoekje aan Opa en Oma. Met Pasen hebben de meeste een lang weekend vrij, heerlijk bijkomen en van elkaar genieten. Waarschijnlijk moeten we dit jaar de woonboulevard en de Ikea etc. nog ontwijken en hebben wij wat leuke inspirerende tips voor tijdens Pasen voor jullie verzameld!

Lente

Voor de meeste gezinnen hebben we met Pasen een lang weekend. Het begin van de Lente en ook het begin van het seizoen (camping plaats klaar maken – Bootjes poetsen – terrassen neerzetten) De mooie bollen staan in bloei, de lammetjes staan te springen en de zon voelt al lekker warm aan. Een heerlijk weekend om er op uit te gaan, genieten van onze mooie natuur. Of heerlijk even naar het strand vergeet je bal niet mee te nemen en een tas voor alle mooie schelpjes die je tegenkomt. Maar je kan natuurlijk met onze geweldige duurzame strand set ook een mooie zandkasteel bouwen.

Duurzaam en avontuurlijk strandspeelgoed

Speurtocht

Doen jullie elk jaar ook weer aan traditie? Want ieder gezin viert het weer anders de Paasdagen. Wat doen jullie op deze dagen? Leuke speurtocht uitzetten en kijken wie met de meeste eieren terug komt?

Wat gaan we doen?

Gezellig met elkaar knutselen of…..? Deze tips voor tijdens Pasen mag je niet missen!

Tip 1: Eieren verven

Natuurlijke kleurstof om de eieren een kleurtje te geven tijdens het koken. Genoeg om 5 eieren per kleur in één ronde te kleuren. Bij elke nieuwe kleuringsronde wordt de kleur bleker. De uiteindelijke kleur kan verschillen tussen de eieren vanwege de natuurlijke eigenschappen van de eierschaal. Het resultaat is altijd geslaagd.

Voor de kleine kinderen is het ook leuk om zelf de eieren te verven. Kiddeaus heeft ecologische vingerverf deze verf is gemaakt van natuurlijke grondstoffen en te verkrijgen in verschillende kleuren. De verf is goed te verdunnen, en is in water oplosbaar en daardoor goed uit de kleding te wassen. Wanneer de verf droog is kun je het goed los wrijven of eraf borstelen

Okonorm eierverf

Tip 2: Knutselen

Maak een mini schilderijtje op een schildersezeltje met deze knutsel set. De canvas is bedrukt met een afbeelding van een vrolijk konijntje. Met de ecologische stiften kan je deze canvas mooi inkleuren.

Natuurlijke klei waarmee kleine kinderen hun fantasie kunnen uitdrukken en iets leuks kunnen maken over het Thema Pasen en Lente. De klei is een natuurlijk product waardoor je het makkelijk uit de kleren kan krijgen. Wil je daarna jouw klei verven is dat mogelijk na 2 a 3 dagen dan is de klei uitgehard, dan kan je de paashaas nog mooie oogjes etc. geven.

Tip: de klei krimpt bij het droge als je weer wil kleien dan de klei even in een natte doek doen en dan is het zo weer soepel en kan je weer verder met kleien

Tip 3: Puzzelen

Puzzelen is erg leerzaam voor kinderen zo ontwikkelen hun de fijne motoriek, maar ook wordt de hand – oog coördinatie. Wat dacht je van zelfvertrouwen omdat het gelukt is weer een stukje puzzel op de goeie plek te leggen. Als jouw kind moeite heeft met contacten te leggen dan is puzzelen ook goed tijdens het puzzelen gaan ze overleggen welk stukje waar moet. Deze houten leerzame puzzel heeft 4 puzzellagen totaal 44 stukjes. Op iedere laag staat een andere afbeelding van het uitkomen van het kuikentje uit het ei tot het groot worden van een kip…Ideaal voor een thema zoals Pasen, Boerderij en Lente.

Houten lagenpuzzel

Download gratis ons E-Book

Heb ik je al fijne Paas inspiratie kunnen geven? Het E-Book staat als cadeau voor je klaar, download het gratis. Zo blijf je op de hoogte van onze leuke acties en nog meer creatieve knutsel ideeën. Bekijk hier alle leuke tips in de webshop voor knutselen en een grote collectie aan duurzaam houten speelgoed.

Liefs,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De waardering van kiddeaus.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 76 reviews.
×

Powered by WhatsApp Chat

× Vragen? Start de chat