Negen tips voor pakjesavond

Negen tips voor pakjesavond

Negen tips voor pakjesavond

Voor veel kinderen is 5 december de mooiste dag van het jaar, het is pakjesavond! De magie van het Sinterklaasfeest, wie herinnert zich die tijd van vroeger niet. Schoentjes zetten, mooie tekeningen maken en voor het paard een wortel in de schoen. Na de aankomst van Sinterklaas in Nederland is er elke avond het Sinterklaas-journaal en besteed men op school hier ook veel aandacht aan. Voor de ouders is het nu al een goede gelegenheid om zowel de schoen cadeautjes als de verrassingen die Sinterklaas op 5 december meebrengt in te slaan. Zo kan je bijvoorbeeld gebruik maken van aanbiedingen zodat de portemonnee kan worden ontzien, maar vooral ook om goed voorbereid naar pakjesavond toe te leven. Een hele geruststelling, zodat je niet op het laatste moment internet af moet struinen of de speelgoedwinkel. In de hoop dat je kan inslaan wat je nodig hebt.

Zo heb je meer tijd om de lekkere hapjes voor het avondje van Sint en Piet voor te bereiden en misschien een goede buur te vragen om op het raam te kloppen als er flink gezongen wordt! Of wat dacht je van het Sinterklaasspel, waar je verschillende surprises nog onuitgepakt laat rouleren. Dat is echt wel spannend en leuk!

Pakjesavond

En gaan we dit jaar ook opzoek naar een Piet of Sinterklaas die even een kwartiertje langs kan komen? Voor de jongste kinderen is dat natuurlijk erg leuk, maar je kan tegenwoordig ook een leuke app instaleren en dan word je door Sinterklaas gebeld! Kijk op je Play-Store en zoek naar ”Bellen met Sinterklaas”. In de huidige tijd een veilige oplossing!

De organisatie op je nemen is altijd een hele klus en wij dachten je beetje te helpen met deze negen tips voor pakjesavond:

Tip 1:

Shop je online? Bestel zodra je kan. Op is vaak echt op en de verzendtijd kan tot wel EEN week oplopen. Het is echt megadruk met het vervoeren van aankopen. Hopelijk heb jij alles op tijd binnen. Laat die stress jou niet verrassen en shop nu het kan!

Tip 2:

Verstop de cadeaus waar je kinderen nooit komen. Echt nooit dus, want ze komen vaak overal in je huis… Bij een opa of oma, oom of tante wellicht? Vraag het op tijd.

Tip 3:

Schrijf ook op waar je alles hebt verstopt! Anders slaat als nog de paniek toe. Waar ligt wat, en leg dat lijstje niet op tafel maar maak een groepsapp met je partner of een van je vrienden.

Tip 4:

Vergeet niet op te schrijven (of zet het in je telefoon op een veilige plek) wat je al hebt ingeslagen. Zo koop je niets dubbel, vergeet je niets en mocht een opa of oma nog wat willen inslaan…dan weet je het antwoord!

Tip 5:

Het lijkt overbodig, maar menig droom is uit elkaar gespat omdat het inpakpapier wel heel duidelijk herkend werd door de kinderen. Inpakpapier is dus voor het inpakken en niet in huis te versieren….

Tip 6:

Maak foto’s en of video’s van de kinderen voor later, dat is echt ontzettend leuk!

Tip 7:

Wat gaan we eten? Pepernoten? Koop ze nu ze er zijn en let wel op de houdbaarheid datum. Dat geldt ook voor (gevulde) speculaas. Ook chocolade kan je vast kopen, dat blijft wel even goed.

Tip 8:

Heb je kinderen die op school een surprise gaan maken of wellicht thuis? Haal dan ook alvast knutsel spullen in huis om een surprise te maken.

Tip 9:

Heb je oudere kinderen die niet meer geloven in Sint en Piet, dan is het ook leuk om het Sinterklaas spel te spelen.

Wat heb je nodig:

  • Grote dobbelsteen
  • Kookwekker of stopwatch op je mobiel
  • Spelregels Sinterklaas spel
  • Alle klokken afdekken, horloges af en mobiels aan de kant leggen zodat het spannend is dat je niet weet hoelang je nog hebt om te spelen.
Wat gaan we eten?

Ik hoop dat we jouw Sinterklaas spanning beetje hebben kunnen wegnemen en heel veel plezier met jouw avondje Sint en Piet!

Welke van deze negen tips voor pakjesavond heeft jouw geholpen?

Liefs,

2 reacties op “Negen tips voor pakjesavond

  1. Eeke zegt:

    Ik heb bijna alles al in huis, omdat ik bang was dat er een lockdown zou komen. Wij hebben een rommel kamertje waar we de cadeautjes verstoppen en daar komen ze nooit. Alle lounge kussens van de tuinset hebben we er voor gezet.

  2. Beheer_kiddeaus zegt:

    Ja die angst snap ik maar gelukkig geen lockdown. Fijn dat je alles in huis hebt en dat jullie een goeie plek hebben ideaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De waardering van kiddeaus.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 76 reviews.
×

Powered by WhatsApp Chat

× Vragen? Start de chat