Kiddeaus top 3 voor de herfstvakantie!

Keukenschort pimpen

Kiddeaus top 3 voor de herfstvakantie

De dagen worden kouder, korter en donkerder. De blaadjes vallen weer van de bomen het is echt herfst geworden. Met het gure weer spelen we meer en meer binnen. Met helaas de nieuwe maatregelen zijn we meer gericht op thuis. Als het weer tegenzit, wat is er dan fijner om met elkaar aan de lange keukentafel te gaan knutselen. Daarom geven wij wat tips. Wat is er nu leuker dan gezellig samen spelletjes spelen of in de keuken te staan bakken & koken?

Tip 1: Houten spelletjes

Spelletjes spelen is belangrijk voor de ontwikkeling voor kinderen in vrijwel alle leeftijden. Maar spel activiteiten zijn niet altijd van zelfsprekend eenvoudig, en derhalve een uitdaging. Maar er zijn vooral veel positieve effecten:

  • Probleem oplossend denken
  • Taal ontwikkeling
  • Motorische ontwikkeling
  • Sociale en emotionele ontwikkeling ( hoe ga je om met winnen en verliezen en hoe stem je af op de ander?)

Tip 2: Ecologische knutselspullen

De herfst is begonen. De herfst maanden geven vaak ontstuimig weer. Regen en harde wind.. Met de knutselbundels van Kiddeaus zit je goed. Ze zijn compleet en uitdagend voor vele uren plezier.

Knutsel tip: Ga gezellig een paar uur naar het bos om bladeren te zoeken laat ze thuis goed drogen. Zodra de bladeren gedroogd zijn kan je met onze ecologische vingerverf beschilderen en daarna op papier of een keukenschort ermee stempelen. Laat jij je kunstwerk zien aan ons? Maak een foto en zet de foto op onze Facebook pagina!

Tip 3: Bakken & Koken

Is een gezellige activiteit om met elkaar te doen, en het resultaat is altijd lekker! Maar er is meer dan alleen dat want je kind leert ook lezen en rekenen. Denk aan de hoeveelheden bloem, water of bijvoorbeeld appels. Ook de fijne motoriek zal verder ontwikkeld worden. Het benoemen van al het keukengerei is een leuk spel om samen met je kind te doen. Wat is er leuker om met je eigen (met gestempelde herfstbladeren verfraaid keukenschort en koksmuts te komen helpen. In ons e-book staat ook een lijstje per leeftijd wat de kinderen kunnen doen om te helpen in de keuken. Denk aan groenten wassen, ingrediënten bij elkaar zoeken, afval weggooien en de afwasmachine uitruimen.

Wij hope dat jullie een leuke gezellige herfstvakantie hebben! Stuur jij ons een leuke actiefoto?

Liefs,

Bladeren stempelen
De waardering van kiddeaus.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 76 reviews.
×

Powered by WhatsApp Chat

× Vragen? Start de chat