Is houten speelgoed altijd beter dan plastic?

Overproductie plastic

houten speelgoed wordt vaak bestempeld als een betere optie dan plastic speelgoed. Maar waarom is dit precies het geval? Zit er werkelijk een verschil in deze soorten speelgoed en waar zit het verschil dan in? In deze blog lees je waar je de voorkeur aan speelgoed van hout kunt geven.

Duurzaamheid

Een van de beste redenen om voor houten speelgoed te kiezen, in plaats van speelgoed van plastic, is vanwege de duurzaamheid. Door speelgoed van plastic te kopen, draag je bij aan de overproductie van plastic. Zeker ons assortiment aan houten speelgoed is een beter alternatief. Deze worden namelijk geproduceerd van snelgroeiende bomen, waardoor de impact op de natuur nihil is. Daarnaast is speelgoed van hout veelal een favoriet. Het speelgoed gaat extra lang mee. Zo kunnen ook broertjes en zusjes later met het houten speelgoed spelen.

Veiligheid

Er zijn veel eisen waar speelgoed van plastic aan moet voldoen om veilig te zijn. Toch is dit speelgoed niet ten allen tijden veilig. Wanneer plastic speelgoed stuk gaat, kunnen er niet alleen scherpe randen ontstaan die gevaarlijk zijn, ook de kleurstof of lijm van de producten kunnen loskomen. Dit zijn gevaarlijke stoffen om mee in contact te komen. Zeker jonge kinderen die graag speelgoed in hun mond stoppen. Kies daarom liever voor een veilig alternatief. Houten speelgoed heeft zachte randen, is niet stuk te krijgen en heeft geen gevaarlijke stoffen in het product.

Motoriek en ontwikkeling

Houten speelgoed is ontwikkeld voor het speelgemak van jouw kind en bevordert de motoriek en ontwikkeling. Het is voor een kind fijn om te spelen met een natuurlijk product en leert direct waar het speelgoed vandaan komt.

Je kunt als ouder jouw kinderen onbezorgd laten spelen met houten producten. Dit alleen is het al waard om te kiezen voor houten speelgoed. Daarnaast kies je voor een veiligere en duurzamere optie wanneer je speelgoed van hout aanschaft.

puzzelen met een houten blokpuzzel

Duurzaam plastic speelgoed

Wij van Kiddeaus verkopen Green Toys, VikingToys en Zsilt dit zijn merken die speelgoed maken van gerecycled materialen. Dus geen twijfelachtige stoffen als BPA, PVC, weekmakers of coatings, wat je kindje in de mond kan krijgen. Wel zo veilig. En natuurlijk ziet het speelgoed er prachtig uit, met vrolijke kleuren en stijlvolle vormen. Het speelgoed van Green Toys is gemaakt van duurzaam HDPE (high desity polyethyleen), een van de veiligste en schoonste soorten plastic. De uitstoot van broeikasgassen wordt verminderd door alleen gerecycled materiaal te gebruiken. Over de kleinste details is nagedacht. Zo is er gebruik gemaakt van soja-inkt in plaats van de gangbare variant. kortom, dit verantwoorde speelgoed merk wil werken aan een betere en groenere wereld. Met jouw speelgoedkeuze kun jij hier ook een steentje aan bijdragen.

Liefs,

Dit bericht is gepost in blog. Bookmark de link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De waardering van kiddeaus.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 76 reviews.
×

Powered by WhatsApp Chat

× Vragen? Start de chat