Terugkijken naar een jaar geleden

Terugkijken naar een jaar geleden

Terugkijken naar een jaar geleden

Een jaar geleden was ik zwanger van ons vijfde wondertje maar helaas verloopt de zwangerschap niet volgens boekje en ben ik veel op controle in het ziekenhuis. De kleine dacht na wat draai pogingen (versie) steeds weer terug te draaien, niet in stuit maar dwars. Een afspraak staat voor een keizersnee indien ik na de uitgerekende tijd zou zijn maar daar keek ik zo tegen op, dat ik alles ervoor over had om via de normale weg te gaan bevallen.

Spannende dag

De dag breekt aan voor de laatste draaipoging na 39 weken zwangerschap. Dit keer wel met een medicijn om meer ontspanning te hebben in de baarmoeder. De kans dar de Versie (draaipoging) lukt is dan groter. Daarna werd ik meteen ingeleid en zoals de andere bevallingen had ik op een snelle bevalling gehoopt, maar de weeën hadden geen zin om te komen. De volgende dag – precies met 40 weken zwangerschap – ben ik bevallen van een gezonde dochter. Omdat alles vrij lang heeft geduurd moest ik de komende 24 uur nog in het ziekenhuis verblijven. Zondagavond 19 mei 2019 mogen we dan eindelijk naar huis. De kraamverzorgers kwam nog even langs om te helpen met opstarten.

Maandag 20 mei 2019. Luna onze dochter van 12 jaar komt thuis van school en gaat gezellig wat dingen afspreken met de kraamverzorgster wat ze die week allemaal gezellig samen gaan ondernemen met de baby. De volgende dag gaan Luna en Yvan (6 jaar) samen vrolijk naar school. Even later ging mijn telefoon; de juf vertelde dat Luna zich duizelig voelde en graag naar huis wilde. Geen enkel probleem natuurlijk.

Luna 2019

Het begon met wat duizeligheid

Ondertussen stond ik voor het raam haar op te wachten want het duurde te lang voordat ze thuis zou komen. Opeens stopte er een auto voor het huis, wat ik vreemd vond want ze kon zelf naar huis zei ze. De deur van de auto ging open en daar viel Luna uit de auto op straat. Ondanks dat ik net was bevallen, rende ik samen mer de kraamverzorgster naar buiten. Gelukkig ging de kraamverzorgster meteen haar polsslag meten en ik rende weer naar binnen om de dokter te bellen. Nadat de dokter binnen was kwam al snel de ambulance en die trokken snel aan de bel want Luna haar oog en mond hingen scheef en haar arm en been vielen uit. Daar ging me meisje in de ambulance met sirenes en ik kon alleen maar thuis afwachten… Telefoon hield ik in mijn hand wachtend op goed nieuws, maar wat is dat een erg moment. Eenmaal in het ziekenhuis werd ze meteen behandeld voor een herseninfarct.

Nadat ze door de MRI-scanner is geweest en een infarct niet het geval paar dagen later bleek ze een ontsteking te hebben aan haar ruggenmerg. Ze kreeg veel medicijnen maar Luna bleef hoge koorts houden en werd weer steeds zieker. Wij wilde graag naar een ander ziekenhuis waar ze meer gespecialiseerd zijn en dat werd Groningen. Luna heeft 3 weken doorgebracht in Groningen en daar werd besloten dat ze naar het revalidatiecentrum Roessingh ging in Enschede.

Natuurlijk was dit weer even een moeilijke stap weer allemaal nieuwe artsen,therapeuten,verpleging en kinderen waren maar Luna voelde zich al gauw thuis. Ze heeft in drie maanden dat ze daar heeft gezeten zoveel geleerd en we zijn zo trots op haar dat ze eindelijk 19 september 2019 met ontslag naar huis mocht. Nu we thuis zijn gaan we vast tegen dingen aanlopen maar dat gaat helemaal goed komen.

Hier hebben we alle vertrouwen in.

Blijven revalideren

We blijven nog wel revalideren maar dat doen we in in Beetserzwaag 2x per week. Daar doen we onder andere paardrijden, ergo (is voor je handen/armen) en fysio. Waarom schrijf ik dit? Omdat mensen vaak denken dat als je weer thuis bent je ook weer opgeknapt bent. Helaas is de realiteit vaak anders…

Wat is Myelitis Transversa?

Myelitis transversa is een zeldzame ziekte waarbij de ontsteking in het ruggenmerg littekens achter gelaten en daardoor kunnen bepaalde lichaamsdelen niet meer functioneren of minder functioneren. Je lichaam tast niet alleen je been of je arm aan, maar er zijn ook andere lichaamsdelen die niet of gedeeltelijk niet meer (goed) kunnen functioneren. revalideren tot volledig herstel is helaas  uitgesloten en dat betekent dat je nooit meer de oude wordt. Dat is natuurlijk voor iedereen in het gezin erg zwaar maar vooral voor een jong meisje, die nog een heel leven voor haar heeft.

Wil je meer informatie over deze ziekte dan verwijs ik jullie door via deze link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De waardering van kiddeaus.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 76 reviews.
×

Powered by WhatsApp Chat

× Vragen? Start de chat