Creatieve en leerzame tips voor kinderen

creatieve en leerzame tips voor kinderen

Creatieve en leerzame tips voor kinderen

Wat is het leuk en gezellig om creatief met je kinderen bezig te zijn. In tijden van de coronacrisis, is het goed om elkaar inspiratie te geven van leuke spelletjes met speciale tips. Met binnen- en buitenspelen is het fijn om weer nieuwe ideeën te krijgen, zeker in de ‘blijf thuis’ weken. Nu zijn we weer zover dat de kinderen naar school gaan. Via webwinkel Kiddeaus blijf ik op zoek naar exclusief speelgoed en alles voor te knutselen. Maar in deze periode heb ik ook een E-book geschreven over gezellige en leerzame tips, die je samen met je kinderen kan doen. In het E-book kan je ze allemaal bekijken, hier wil ik graag de Top 5 tips met je delen. Voor een gezellige, creatieve zonnige zomer in en om het huis in ons Holland.

Waterverf

Creatieve tips met kinderen

Het is zo leuk en goed om samen creatief bezig te zijn en te blijven. Mijn tips heb ik daarom onderverdeeld in zes categorieën. Hierin zijn veel leuke ideeën verder uitgeschreven. Ik hoop je hiermee fijne inspiratie te geven in deze periode, maar ook in tijden van slecht weer, of wanneer je op zoek bent naar iets nieuws. Met leuke spelletjes voor binnen en buiten, nieuwe spelactiviteiten, samen creatief knutselen, over bakken en koken. Maar ook handige tips die ik met je wil delen. Voor heel veel inspiratie en voor een lange,creatieve en leerzame tips voor kinderen in de zomer.

Tip 1: Maak een tekening met stoepkrijt

In deze periode is stoepkrijt zo populair geworden. Overal zie je leuke tekeningen met heel veel hartjes. Hier worden we toch allemaal blij van? Onze mooie ecologische stoepkrijt is gemaakt van zuivere grondstoffen en kan zonder zorgen gebruikt worden, door kleine kinderen. Ons stoepkrijt is verkrijgbaar met of zonder glitters. Heb je hier al een leuke foto van gemaakt? Deze zijn altijd welkom, zo kan ik jullie fijne inspiratie weer verder doorgeven.

Okonorm stoepkrijt met gouden glitters

Tip 2: Buitenspelen in de zomer

Dit jaar zal de vakantie zeker anders gaan worden. Met langzaam wat meer mogelijkheden, dan wel in ons eigen mooie Nederland. Graag geef ik je leuke tips voor een middagje picknicken, spelen met water en zand, springen als een kangoeroe tot echte waterpret. Maar wist je dat je met een eigen moestuintje ook uren lang samen bezig kunt zijn? Kinderen leren hier veel van, het zaden van nieuwe plantjes en de dagelijkse verzorging als ze groter zijn.

Tip 3: Samen bakken en koken

Een gezellige activiteit binnen is het bakken en koken met kinderen. Leuk en gezellig, maar vooral met een lekker resultaat. Maar er is meer dan alleen dat, je kind leert ook lezen en schrijven. Denk aan de hoeveelheid water, bloem met lekkere gezonde appels. Ook de fijne motoriek zal verder ontwikkeld worden. Bedenk samen hoe je met de kinderen in de keuken bezig kan zijn, ga je voor de milkshake, pannenkoeken of hartige taart recept?

Tip 4: Tijd voor leuke spelletjes

Na de gezellige tijd in de keuken gaan we verder met leuke spelletjes. En dat zijn er veel, heb jij ze al gelezen in het E-book? Spelletjes spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van alle leeftijden. Mets pelletjes zal je kind leren oplossend denken. Het is goed voor de taal en motorische ontwikkeling. Ik heb veel soorten gezellige spelletjes voor binnen- en buiten voor je verzameld. Welk spel is het leukste? Van vroeger en van nu zijn ze samengebracht.

Top 5: Creatief en knutselen thuis

De ontwikkeling van kinderen is erg belangrijk en creativiteit speelt hierbij een grote rol. Via onze gratis download vertel ik waarom creativiteit voor kinderen zo belangrijk is. In de webwinkel knutselen we samen graag, zijn we altijd op zoek naar leuke creaties. Het is goed voor de motoriek, maar vooral leuk en gezellig om samen te doen. Werk vanuit een thema, hier kan je zoveel creativiteit laten zien. Kinderen leren meer probleem oplossend werken.

Maak je eigen kijkdoos Zee

Download gratis ons E-book

Heb ik je al fijne inspiratie kunnen geven, ook voor deze lente en zomer? Het E-book staat als cadeau voor je klaar, download het gratis. Zo blijf  je op de hoogte van onze leuke acties en nog meer creatieve knutsel ideeën. Lees je gezellig mee? Bekijk hier alle leuke tips in de webshops voor knutselen en een grote collectie aan duurzaam houten speelgoed.

2 reacties op “Creatieve en leerzame tips voor kinderen

  1. Eeke zegt:

    Wij vinden het gezellig om creatief bezig te zijn en samen dingen te doen! Ik zal is een kijkje in het e-book.

  2. Beheer_kiddeaus zegt:

    Wat hebben wij ook een leuke creatieve foto van jullie ontvangen op Facebook.. Ben erg benieuwd wat je van ons e-book vindt. Lieve groet Esther

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De waardering van kiddeaus.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 76 reviews.
×

Powered by WhatsApp Chat

× Vragen? Start de chat