5 handige tips voor thuisonderwijs tijdens de Corona-periode

handige tips

5 handige tips voor thuisonderwijs tijdens de corona-periode

We hebben de eerste weken met thuis zittende kinderen en thuiswerken achter de rug. Heb jij je draai een beetje gevonden?
Ik vond het erg lastig om mijn draai te vinden in het huishouden, les geven, opvoeden, en een webshop te runnen. De kinderen zijn hartstikke lief, daar niets op aan te merken. Het ligt echt aan mezelf maar je bent ook zo weer gewend om weer in een nieuw ritme te zitten.

Corona

Wat is het een bijzondere en een spannende tijd voor iedereen! Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen over het Corona-virus via het RIVM.
>>
www.rivm.nl

Hoe vergaat het jullie in deze nieuwe situatie? Thuisonderwijs kan best een hele uitdaging zijn, en via deze blog hopen we jullie wat tips te kunnen geven om deze weken zo goed mogelijk door te komen.

De eerste paar dagen van afgelopen week voelden wellicht aan als vakantie maar het is wel belangrijk om in je ritme te blijven, structuur aan te houden, op een normale tijd opstaan. Gezellig ontbijten en daarna kunnen de kinderen aan hun school beginnen. Met een pauze wat limonade en een stukje fruit, daarna even lekker de tuin in een kwartiertje en dan weer bezig met school. Rond 12 uur gezellig een broodje met elkaar eten en als er geen schoolwerk meer is lekker spelen met het speelgoed, knutselen, of buiten spelen in de tuin.

Het voordeel is wel dat je nu samen met de kinderen ook de kasten kan uitmesten, slaapkamer opruimen of misschien wel de schuur of garage.
Regelmatig verandert er wat aan de regels in verband met het Corona virus. Zolang de kinderen nog thuis zijn hebben wij wat ideeën om er het beste van te maken en spelenderwijs te leren!

Ik hoop dat jullie weer even vooruit kunnen. Heb je een leuke foto gemaakt van een van deze tips?  Dan zijn ze erg welkom, leuk om te zien hoe jullie je vermaken!

Uitgelicht voor thuisonderwijs tijdens de Corona-periode

Liefs Esther

Wil je naast de lessen van school, je kind ook leuk creatief bezig laten zijn?
In de Corona-periode bieden wij onze werkplaten van de knutselbundels ook los aan.
Erg handig voor wanneer je genoeg knutselspullen in huis hebt, maar wel iets nieuws wilt aanbieden.

De waardering van kiddeaus.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 76 reviews.
×

Powered by WhatsApp Chat

× Vragen? Start de chat