Vakantiebeurs + Reistips

Speelgoed voor in de auto of het vliegtuig - maak van de reis naar je vakantiebestemming een feestje

Wat vliegt de tijd! Veel mensen zijn al druk bezig met vakantie plannen. Weet jij al waar je dit jaar naartoe gaat op vakantie? Misschien blijf je thuis maar plan je dagjes uit, of wordt het toch een verre reis of een fijne all inclusive vakantie? Waar je ook heen gaat, de reis wordt een stuk plezieriger met leuk speelgoed voor in de auto of het vliegtuig.

Op de Vakantiebeurs kun je je helemaal verdiepen in verre reizen, vliegend of per boot. Maar natuurlijk ook voor een vakantie in eigen land of een autovakantie in Europa, kun je oriënteren op de Vakantiebeurs. Deze dag is ook een leuk uitje met de kinderen. Er is veel voor ze te beleven in de Kidszone, met onder andere knutselen, disco, en spelletjes, maar je kunt er ook gamen en tv kijken.

Een reis naar de vakantiebestemming duurt voor veel kinderen lang. Of je nu naar Zuid Frankrijk gaat, het vliegtuig instapt of naar een leuke camping in Nederland rijdt! Bij de eerste rotonde vragen ze vaak al: ‘Zijn we er al?’ of ‘Hoe lang moeten we nog in de auto zitten?’. Het is handig om je daar als ouder goed op voor te bereiden en ik geef je een aantal speelgoed voor in de auto tips voor een gezellige reis:

1. Houten memo notitieboekje

Hier kun je leuke woordspelletjes mee doen. Bijvoorbeeld zo veel mogelijk woorden maken van de letters in 1 woord, in 1 minuut: ‘Zomervakantie’ – ik zie ‘zomer’ – ‘vakantie’ – enz. Je kunt ook Galgje doen, leuke kleine tekeningen maken of boter-kaas-en-eieren spelen. Welk spelletje is jouw favoriet?

Tip: Met een dienblad met pittenkussen eronder op schoot hebben kinderen een stabiele ondergrond voor een spelletje.

 

2. Speel autobingo!

Je kunt vooraf een bingokaart maken met symbolen die de kinderen onderweg kunnen spotten. Denk bijvoorbeeld aan een stoplicht, vliegtuig, trekker, etc. Degene die het eerst zijn of haar kaartje vol heeft, heeft gewonnen!

3. Creatief onderweg

 

Wanneer je eerdergenoemd dienblad mee hebt, kunnen kinderen ook gezellig kleuren onderweg. En wat is dat fijn met heerlijk ecologische stiften! Deze viltstiften hebben heldere, duurzame kleuren. De speciaal ontworpen punt kan niet in de pen glijden of onder druk buigen. De stiften hebben geventileerde veiligheidsdoppen en de inkt op waterbasis is wasbaar van de meeste textiel op 40 C. Dat laatste is super handig als er uitgeschoten wordt door een hobbel op de weg.

Tip: Hebben jullie twee kinderen? Zet een klein kratje met deksel tussen de kinderen op de achterbank (vastgezet met de gordel). Zo hebben ze een armleuning en opbergruimte voor hun speelgoed voor in de auto. Vaak hebben ze hierdoor ook minder snel ruzie.

 

4. Houten breinpuzzel in buidel

 

Probeer met zes puzzelstukken een kubus te bouwen! Lukt jou dit?

5. Memo spel

Dit is een super leerzaam spel, en een echte uitdaging voor je kind! Na wat oefening zijn ze je zomaar te snel af! Uiteraard van Eichhorn, top kwaliteit voor een scherpe prijs.

Met deze tips hoop ik dat je zo een leuke verre vakantie voor het hele gezin durft uit te zoeken en dat jullie reis, in de auto of met het vliegtuig, een stuk aangenamer wordt. Heel veel plezier op de vakantiebeurs en ook alvast met alle voorbereidingen.

Liefs,

Esther

 

Sinds 2022 zijn wij overgegaan alleen naar het houten rollenspel speelgoed. Kinderen doen graag hun ouders na denk aan koffie zetten, stofzuigen, eten koken, boodschappen doen maar ook papa of opa helpen met klusjes.

Waarom is rollenspel speelgoed zo goed voor jouw kindje? Het prikkelt de fantasie, stimuleert de taal ontwikkeling en belangrijk voor de sociale-emotionele ontwikkeling. De producten uit dit blog hebben wij niet meer in ons assortiment, maar verwijzen je graag naar de leuke ideeën met rollenspel speelgoed. Een prachtige unieke houten speelgoed collectie voor educatief en leuk spelen met je kinderen.

Dit bericht is gepost in blog. Bookmark de link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De waardering van kiddeaus.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 76 reviews.
×

Powered by WhatsApp Chat

× Vragen? Start de chat