Waarom is houten speelgoed beter dan plastic

Waarom is houten speelgoed beter dan plastic

Houtenspeelgoed wordt vaak bestempeld als een betere optie dan plastic speelgoed. Maar waarom is dit precies het geval? Zit er werkelijk een verschil in deze soorten speelgoed en waar zit het verschil dan in? In dit artikel lees je waar je de voorkeur aan speelgoed van hout kunt geven.

Duurzaamheid

Een van de beste redenen om voor houten speelgoed te kiezen, in plaats van speelgoed van plastic, is vanwege de duurzaamheid. Door speelgoed van plastic te kopen, draag je bij aan de overproductie van plastic. Zeker ons assortiment aan houten speelgoed is een beter alternatief. Deze worden namelijk geproduceerd van snelgroeiende bomen, waardoor de impact op de natuur nihil is. Daarnaast is speelgoed van hout veelal een favoriet. Het speelgoed gaat extra lang mee. Zo kunnen ook broertjes en zusjes later met het houten speelgoed spelen.

Overproductie plastic
Overproductie plastic

Veiligheid

Er zijn veel eisen waar speelgoed van plastic aan moet voldoen om veilig te zijn. Toch is dit speelgoed net ten allen tijden veilig. Wanneer plastic speelgoed stuk gaat, kunnen er niet alleen scherpe randen ontstaan die gevaarlijk zijn, ook de kleurstof of lijm van de producten kunnen loskomen. Dit zijn gevaarlijke stoffen om mee in contact te komen. Zeker jonge kinderen die graag speelgoed in hun mond stoppen. Kies daarom liever voor een veilig alternatief. Houtenspeelgoed heeft zachte randen, is niet stuk te krijgen en heeft geen gevaarlijke stoffen in het product.

Motoriek en ontwikkeling

Houten speelgoed is ontwikkeld voor het speelgemak van jouw kind en bevordert de motoriek en ontwikkeling. Het is voor een kind fijn om te spelen met een natuurlijk product en leert direct waar het speelgoed vandaan komt.

Je kunt als ouder jouw kinderen onbezorgd laten spelen met houten producten. Dit alleen is het al waard om te kiezen voor houtenspeelgoed. Daarnaast kies je voor een veiligere en duurzamere optie wanneer je speelgoed van hout aanschaft.

De waardering van kiddeaus.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 76 reviews.
×

Powered by WhatsApp Chat

× Vragen? Start de chat