Waarom is houten speelgoed beter dan plastic?

Waarom houten speelgoed beter is dan plastic speelgoed is een vraag die wij regelmatig voorbij horen komen. Zoals je wellicht gezien hebt in onze webshop hebben wij voornamelijk houten speelgoed in ons assortiment. En dat heeft een reden.

Om het houten speelgoed te maken worden er bomen gekapt. Dat klinkt niet bepaald milieubewust zou je denken. Echter is het percentage wat gekapt wordt voor speelgoed zo klein vergeleken met bijvoorbeeld het percentage wat gekapt wordt voor de bouw.

Daarnaast heeft het houten speelgoed van Kiddeaus als basis hout van bomen die het predicaat ”duurzaam” hebben. Dat wil zeggen dat dit snelgroeiende bomen zijn die speciaal voor dit doel geplant worden. Voor elke boom die gekapt wordt, komt er minimaal (en vaak meer) een boom terug.

Vandaar dat ons houten speelgoed als duurzaam wordt gezien.

Plastic is daarentegen vrijwel nooit duurzaam. Behalve het plastic speelgoed welke wij in ons assortiment hebben. Deze hebben we speciaal uitgekozen.

Over het algemeen brengt plastic vooral een enorme afvalberg met zich mee. Het is meestal niet eens herbruikbaar. Terwijl bij het houten speelgoed gebruik wordt gemaakt van snel afbreekbare – niet milieubelastende – verf. Bij plastic zit de kleurstof in het plastic zelf verwerkt, waardoor het niet meer afbreekbaar is.

Qua veiligheid wint hout het ook van plastic. Hout is sterker en kent daardoor vrijwel geen breuk waardoor scherpe randen ontstaan.

De waardering van kiddeaus.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.9/10 gebaseerd op 55 reviews.